Troben tórtores amb les plomes tallades als Molins

Ja fa mesos que apareixen aquestes aus sense plomes, motiu pel qual no poden volar, però es desconeix l'autor o autors dels fets

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 29 Agost 2017 10:29

Ocell ferit

Un veí del barri dels Molins denuncia que en els darrers mesos ha trobat en diverses ocasions tórtores turques (Streptopelia decaocto) amb les plomes de les ales i de la cua tallades. Aquests ocells en tenir les plomes tallades perden la capacitat de volar i acaben morint per atropellament o perquè algun animal se les menja. Per aquest motiu, el veí del barri, el qual vol mantenir en l'anonimat la seva identitat, explica que s'ha vist obligat a endur-se a casa aquests ocells en diverses ocasions per ajudar-los a sobreviure i demana que l'autor o autors d'aquesta malifeta deixin de mutilar les aus.

Els fets van succeir per primera vegada al febrer i s'han repetit dues vegades més. Les aus han estat trobades en les diverses ocasions al parc de Can Clavell i a la zona verda al costat de la Font Ornamental de la plaça Lluís Millet.
Ocell ferit

Un acte cada vegada més habitual

La primera vegada que van trobar les tórtores amb les plomes tallades va ser al mes de febrer. Poc després, al març, van aparèixer-ne més i ara, durant l'estiu, ha tornat a succeir. El veí del barri ha intentat denunciar als Mossos d'Esquadra aquests fets però no ha estat possible perquè en desconeix l'autor. “No entenem per què tallen les plomes de les aus, pensàvem que era una gamberrada puntual però s'està repetint”, explica. Finalment una protectora d'aus anomenada Birds Friends ha accedit a acollir aquestes aus.