Un terratrèmol de baixa intensitat sacseja la costa central del Maresme

El moviment sísmic es va sentir a diverses poblacions de la comarca sense ocasionar danys materials

El passat dilluns 4 d’octubre es va detectar a les 20 hores i 7 minuts un terratrèmol d’una intensitat de 2,5 graus en l’escala de Richter segons dades de l’Institut Cartogràfic de Catalunya. El moviment sísmic, que va tenir l’epicentre mar endins a 5 Km de les costes de la població de Caldes d’Estrac i a una profunditat de 10 Km, es va sentir principalment a les localitats de Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Caldes d’Estrac.

Malgrat que el terratrèmol no es va prolongar més enllà dels cinc segons, alguns dels habitants de la zona van manifestar haver percebut “una forta batzegada” que sortosament, no va provocar danys materials. Tot i així, quatre dotacions de bombers es van desplaçar a l’àrea afectada per comprovar que no hi haguessin desperfectes.

Durant la mitja hora posterior a l’incident, la Policial Local de les diverses poblacions maresmenques on es va sentir el sisme va rebre desenes de trucades de ciutadans que volien assegurar-se de que el que havien percebut era efectivament un terratrèmol.

Recordem que fa unes setmanes es va registrar un movíment sísmic d’una intensitat major (4,1 graus en l’escala de Richter) amb l’epicentre al Ripollés però que es va sentir a gran part de Catalunya i que per tant, els ciutadans són coneixedors de com cal actuar davant de terratrèmols com els que s’han produït darrerament.