Descobert un nou taller il·legal al passeig Pizarro

El taller era regentat per xinesos que explotaven a compatriotes seus que es trobaven en situació irregular al país

  • Divendres, 10 Setembre 2004 02:00
Després de treballs de vigilància sobre un inmoble del passeig Pizarro, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Mataró i la Policia Local en una operació conjunta, van desmantellar un altre taller de confecció il·legal que regentaven dos xinesos i on explotaven a compatriotes seus que no disposaven dels permisos pertinents per estar en el país.

Quan finalment la policia va entrar per comprobar els fets, van trobar-se una dotzena de màquines de cosir i instal·lacions molt deficients per poder viure-hi com matalassos, fogons de cuina i serveis molt rudimentaris. A més, també es van trobar set treballadors i es va procedir a la detenció dels amos del taller, Xiaouyu Y i Enru L, mare i fill d'origen xinés i de 43 i 20 anys respectivament, acusats d'un delicte contra els drets dels treballadors.

L'edifici estava equipat amb sistemes de vigilància que permetien controlar una possible arribada de la policia, i els operaris que treballaven en el taller tenien ordres de saltar per la finestra i fugir pel pati interior si això arribés a passar.

Captaven els treballadors a través de la premsa xinesa
Els amos d'aquest taller il·legal captaven als seus compatriotes a partir d'anuncis en la premsa del seu país, oferint treball fins i tot si no es disposava del permís necessari per estar al país. D'aquesta manera, els treballadors es trobaven en una situació irregular i de indefensió que els capatassos aprofitaven per explotar-los.

En ocasions els operaris no havien rebut remuneració per jornades de 20 hores de treball, estaven continuament controlats pels seus amos que els feien viure en l'inmoble en una situació precària i els tancaven en aquest quan no hi eren, eren alimentats pels mateixos amos que els portaven el sustent a les màquines perquè no deixessin de treballar i fins i tot habien sigut víctimes de maltractaments físics.