El marit hauria provocat l'incendi que va matar un matrimoni a Vista Alegre

El consum de drogues i les desavinences de la parella són els factors

Segons les investigacions policials, el foc que va matar el matrimoni dilluns en l’incendi de la seva vivenda hauria estat provocat pel marit, en un intent de cremar a la seva dona. Els indicis que porten a l’hipòtesi de la violència de gènere es basen en la troballa de líquid inflamable al dormitori de la parella, i en les declaracions del supervivent de l’incendi, testimoni de la vetllada.

Les sirenes de set dotacions dels bombers de la ciutat trencaven el silenci de la matinada de dilluns, a les 6:45. Al camí dels caputxins, al tranquil barri de Vista Alegre es cremava un habitatge, un baix. Els bombers tingueren el foc controlat en 15 minuts, i rescataren a un jove, de 26 anys, del domicili en flames, que acabaria traslladat a l’hospital afectat per l’inhalació de fums i donat d’alta el mateix dia. En el rastreig dels bombers, localitzaven els cossos inerts d’un matrimoni, Juan Martínez, de 58 anys, i Agustina Muñoz, de 52 anys. en el dormitori conjugal.

Les primeres investigacions determinaven aquest indret com el focus de l’incendi però no donàven gaires indicis sobre la naturalesa del foc. Els treballs posteriors s’ha localitzat una ampolla de líquid inflamable i el contingut d’aquesta escampat per l’esmentat dormitori, fet que obre la hipotesi que el foc fós provocat. L’incendi va cremar el dormitori, el lavabo i les estances adjacent, afectant tres quartes parts de al vivenda.

En la declaració del ferit, amic del matrimoni difunt, davant la policia explicava que Martínez havia estat consumint drogua, cocaïna, durant la nit i que havia mantingut una discussió alterada amb la dona per un assupte de gelosia. El marit hauria ruixat l’habitació amb el líquid inflamable amb la intenció de matar a la seva dona, però la virulència que hauria agafat el foc hauria provocat l’asfíxia de tots dos. El Mossos van descartar des d’un primer moment la mort violenta de la dona, doncs no mostrava indicis.

La vinculació amb les drogues ha estat corroborada pel Mossos, ja que el passat 13 d’agost havíen detingut a Juan Martínez i a un fill seu per tràfic de petites quantitats de droga. Les males relacions, amb fortes discusions, entre el matrimoni venien produïnt-se des de fa temps com van confirmar els veïns de l’immoble, aquests van haver de ser desallotjats per por que l’incendi afectés la resta de l’edifici. Els veïns narraven el sobresalt matinal amb horror i recordaven haver sentit els crits de la parella pel pati.