Quatre detinguts acusats d'obligar a joves il·legals a prostituïr-se

El Grup d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Mataró treballava en el cas des de finals del 2003

El passat dissabte 19 de juny els Mossos d'Esquadra de Mataró van detenir a dos homes que es trobaven a l'aeroport del Prat disposats a recollir dues noies a les quals havien ajudat en la seva entrada al país per obligar-les, posteriorment, a exercir la prostitució. Aquestes detencions han estat el resultat d'una investigació que el cos policial de la Generalitat va iniciar a finals de l'any passat.

Els principals imputats del cas són Sergey U. i la seva dona Tatiana U., ambdós de 38 anys i residents a Barcelona. A Sergey se l'acusa de detenció il·legal, coacció i amenaces, així com d'afavoriment de l'immigració il·legal i falsificació de documents. Els detinguts enviaven diners a Rússia i Ucraïna per poder facilitar a diferents noies la seva entrada a Barcelona com a turistes. Un cop aquí les acompanyaven a un hotel i se'ls hi demanava 2.000 euros per poder allargar el seu permís al país i pagar les despeses del trasllat. D'aquesta manera les joves quedaven en deute amb el matrimoni, un deute que tenien que pagar amb el seu treball a diferents clubs catalans exercint la prostitució. Quan alguna d'aquestes noies no volia complir les condicions imposades se'ls hi facilitava una tarjeta d'embarcament falsa i se les amenaçava amb tornar-les al seu país.

A banda de la detenció de Sergey i la seva dona, que coneixia perfectament les activitats il·lícites del seu marit i prenia la funció d'aquest durant les seves absències, també s'ha detingut a dues persones més, Eugeny G. i Natàlia L., associats del matrimoni, i sota els càrrecs de còmplices de delicte de detenció il·legal i falsificació de documents.

El jutge d'instrucció decreta presó per a Sergey
Després de la detenció dels quatre individus i de les seves declaracions davant del jutge, aquest va decretar l'ingrés a presó de Sergey mentre la resta van quedar en llibertat amb càrrercs.