L’Ajuntament reclama calma i reivindica la bona coordinació dels cossos de seguretat

La segona tinent d'alcalde, Núria Moreno, avisa que es tracta d’un “cas aïllat” i que cal vetllar perquè no es trenqui la “convivència del barri”

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 09 Desembre 2015 12:58

Núria Moreno jihadisme

L’Ajuntament ha llançat aquest matí un missatge de calma a la ciutadania després que ahir la Policia Nacional detingués un home i l’acusés de pertànyer a Estat Islàmic i d’haver creat una sofisticada xarxa internacional de captació i adoctrinament. En declaracions als mitjans de comunicació, la segona tinent d’alcalde, Núria Moreno, ha reiterat que es tracta d’un “cas aïllat” i que ara cal treballar per “evitar el trencament de la convivència al barri”.

“Hem de tenir present que es tracta d’un cas aïllat i per això llancem un missatge de tranquil·litat als veïns des de l’Ajuntament”, explicava Moreno, que ha assegurat que “entenem la preocupació per la situació, però volem transmetre que hi ha una bona coordinació entre els cossos de seguretat i que, per tant, s’està treballant majoritàriament per la prevenció, cosa que permet fer detencions com la de l’altre dia”.

La convivència, prioritat

La prioritat del govern és ara la convivència del barri i per això han establert contactes amb les diverses associacions que hi treballen perquè “cal evitar el trencament de la convivència”. “Estem treballant amb matèria molt sensible i s’ha d’anar amb molt de compte”, ha conclòs Moreno. Tot i així, ha volgut deixar molt clar que "la gent del barri vol viure en pau" i això només és possible si "es treballa per al dret a la diversitat, però no es tolera la diversitat de drets". Per això ha recordat que cal ser ferms i aplicar la llei per evitar mals majors. 

El govern de Mataró va tenir coneixement de l’operació policial contra un presumpte gihadista al barri de Rocafonda el mateix dimarts al matí. Segons ha relatat Moreno, “la Policia Local va rebre una trucada del cos de Policia Nacional que informava sobre la detenció del presumpte gihadista”. Aquesta és l’única informació de què disposa el consistori, tal com marca el protocol. Així, la resta d’informació s’ha conegut a través dels mitjans de comunicació i del Ministeri de l’Interior, qui no va descartar que es puguin produir noves detencions perquè la investigació segueix oberta.