La Guingueta Tarannà denuncia desperfectes durant Les Santes

Els socis de la guingueta demanen responsabilitats a l’Ajuntament i a la policia

  • Marta Gómez // Fotos: Anna Aluart
  • Dijous, 27 Agost 2015 12:19

Ciutat 2014/2015, guingueta Taranna

La Guingueta Tarannà, situada a la platja del Passeig del Callao, ha denunciat que van patir desperfectes durant Les Santes i que cap organisme públic “La Policia Local, els Mossos d’Esquadra ni l’Ajuntament de Mataró” van reaccionar.

Des de la guingueta asseguren que van presentar la documentació de les activitats del seu espai del mes de juliol a l’Ajuntament “incloent -diuen- les activitats extraordinàries de Les Santes”. “No vam rebre cap resposta fins al segon dia de les mateixes Santes”, segueixen al comunicat que continuen dient: “s’entenia clarament que mentre hi haguessin actes, les guinguetes podríem tenir obert”.

Incidents i incivisme

Els desperfectes van arribar la nit del 25, coincidint amb l’acte d’El Tour dels 40 Principals a la mateixa zona. Els propietaris de l’espai expliquen que la guingueta va “començar a omplir-se desmesuradament”, que els nois i noies anaven “molt beguts” i que van “trencar alguna cadira, robar alguns materials, orinar per tot arreu” i fins i tot denuncien la destrossa de la presa d’aigua i la porta del lavabo. Asseguren haver trucat al 112 fins a 4 vegades: “Se’ns va dir que vindria una patrulla dels Mossos d’Esquadra, però no va aparèixer ningú”. Els propietaris de la guingueta lamenten que no tinguessin “la possibilitat d’abandonar el negoci tot i no generar cap tipus d’activitat econòmica”.

Pel que fa a la nit del 27 de juliol la mateixa guingueta no veu amb bons ulls la reacció de l’Ajuntament. Asseguren que, en primer lloc, l’Ajuntament va fer tancar els lavabos públics de la zona del Passeig del Callao una hora abans que finalitzés l’acte “La rumba té molt poder”. “Posem en dubte que aquesta sigui una mesura coherent per part de l’Ajuntament, ja que se’ns va omplir el lavabo de la guingueta, havent d’oferir un servei que no ens pertoca”, expliquen des de la Guingueta Tarannà.

Més queixes

La mateixa nit, un cop acabat l’acte de la rumba, els propietaris del local asseguren que “tres agents de la Policia Local van obligar-nos a tancar la música i el local dient que eren ordres de l’Ajuntament”. Creuen que no estaven superant els nivells sonors i que hi havia festa al Port de Mataró fins a les 6.00h.

Des de la Guingueta Tarannà lamenten tota la situació i demanen que “es prenguin mesures” i que “els responsables pertinents assumeixin els costos de les reparacions”. Ells mateixos recorden els “errors i entrebancs” que ja van tenir abans d’obrir la guingueta.