Llibertat amb imputació per a Carles Manté

Se li imputen malversació, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha deixat en llibertat provisional l'expresident de l'ICS i exdirector d'Innova, Josep Prat, i a l'exdirector general del CatSalut, Carles Manté, per la seva implicació en el 'cas Innova', però els imputa sis delictes i els ha retirat el passaport i n'ha ordenat la prohibició de sortir del territori. Prat i Manté estan acusats dels delictes de malversació, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i contra la hisenda pública.

 

Els dos ex-alts càrrecs de la sanitat catalana han prestat declaració aquesta tarda als Jutjats de Reus després que la Guàrdia Civil els detingués aquest dimecres. El cas es troba sota secret de sumari.

 

Manté, "satisfet"

L'exdirector general del CatSalut, el mataroní Carles Manté, va declarar després de Josep Prat i a la sortida dels jutjats es va adreçar als mitjans de comunicació per defensar que ha treballat tota la seva vida "de forma honesta a favor d'un sistema públic sanitari de qualitat". Carles Manté es va mostrar també "molt satisfet" de la seva declaració en seu judicial. El seu advocat, David Rocamora, va explicar que Manté va ser sotmès a un interrogatori "exhaustiu", però que va donar "totes les explicacions que li han demanat i ha respost totes les preguntes". El lletrat es va mostrar confiat que, en els propers dies, se'n pugui reconèixer la seva innocència i "es torni l'afectació a la seva dignitat que se li ha tret a partir de les actuacions a què s'ha vist sotmès en els últims dies".