Carles Manté, detingut per la Guàrdia Civil

El mataroní s'hauria negat a declarar ahir a la nit davant la policia

La Guàrdia Civil detenia l'exdirector del CatSalut, expresident del Consorci Sanitari del Maresme i exregidor de l'ajuntament, Carles Manté, el vespre d'ahir dimarts després de l'escorcoll realitzat a la seu de l'empresa CCM Estratègies i Salut a Mataró, de la que és responsable. El cos policial detenia també, pocs minuts després de les nou de la nit, l'expresident de l'Institut Català de la Salut i exdirector general d'Innova, Josep Prat, per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Reus que investiga la presumpta estafa i malversació de fons públics pel pagament de factures falses per part del hòlding d'empreses municipals de Reus que gestionava. Els agents van estar escorcollant les dues localitzacions durant gairebé dotze hores.

 

Els dos detinguts continuen en dependències policials a l'espera de prestar declaració davant del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. Està previst que prestin declaració davant del jutge en les pròximes hores, a l'espera que la Guàrdia Civil enllesteixi l'atestat de les actuacions. Segons l'Agència Catalana de Noticies, Manté s'hauria negat a declarar ahir a la nit davant la policia i es va remetre a la declaració davant del jutge. 

Factures sense justificarEl juny de l’any passat, l’Ajuntament de Reus va fer una auditoria i no va trobar cap treball que justifiqués el cobrament de 830.000 euros per part d'una de les empreses dirigides per Manté. Així, segons l'agencia EFE, a la seu de la societat CCM Estratègies i Salut, situada a la Ronda Alfons XII, els agents buscaven documents que avalessin que Josep Prat va pagar 828.000 euros a l'exresponsable del CatSalut Carles Manté a través del grup d'empreses municipals Innova de Reus. Les factures es van emetre, suposadament, entre 2007 i 2011 en concepte d'"honoraris" i "consultoria estratègica", per la qual cosa Manté hauria cobrat al voltant de 695.000 euros, que amb l'IVA inclòs suposaven per a Innova una despesa de 828.000 euros.La jutgessa, que manté les actuacions sota secret de sumari, ordenava ahir dimecres l'escorcoll de la casa de Prat i de la seu social de l'empresa de Manté de forma pràcticament simultània. Tots dos havien estat citats a declarar com a imputats pel cas però la seva declaració es va acabar ajornant sense data perquè la jutgessa hauria requerit més informació.