Troben a Mataró una fugitiva xinesa buscada per un assassinat a Itàlia

Les investigacions van començar a Mòdena en localitzar el cadàver d'una dona amb el rostre i les mans desfigurades amb sosa càustica

La policia espanyola ha localitzat a Mataró una fugitiva xinesa que estava sent buscada per la policia italiana com a presumpta responsable d'un assassinat a Mòdena, Itàlia. La fugitiva estava desapareguda des del març passat, quan es va trobar el cadàver d'una dona, també xinesa, presumptament asfixiada i amb la cara i les mans desfigurades amb sosa càustica. A través de l'única empremta dactilar que va ser possible extreure-li a la víctima, la policia va poder vincular els fets amb el germà de la fugitiva i posteriorment amb la mateixa fugitiva. Les investigacions van portar els agents fins a Mataró, on la presumpta assassina treballava en una perruqueria també propietat d'uns compatriotes.

La detenció de la fugitiva xinesa es va produir aquest dimarts a la tarda a Mataró i es va fer amb l'ajut dels Carabinieri italians, els quals s'havien desplaçat fins a l'Estat per col·laborar en les investigacions. Les autoritats italianes havien emès una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE). La fugitiva, que respon a les inicials J.S, i de 39 anys d'edat, estava sent buscada per la policia per un assassinat comès a Itàlia.



Els fets es remunten al mes de març de 2012, quan una disputa entre la detinguda i una de les seves superiors presumptament en una trama d'explotació sexual femenina, va derivar en un enfrontament físic. Segons fonts policials, els beneficis obtinguts en diversos centres de massatge de luxe de Mòdena, Roma i Milà van provocar la discussió i la posterior agressió en la qual la detinguda presumptament va matar la seva compatriota per asfíxia. La detinguda va traslladar el cos de la víctima fins una zona deshabitada i va ruixar la cara i les mans amb sosa càustica per impossibilitar-ne el reconeixement. 

A través de l'única empremta dactilar que va ser possible extreure-li al cadàver, els especialistes de la policia científica van poder identificar la víctima i els investigadors van poder vincular els fets amb el germà de la fugitiva i posteriorment amb la mateixa fugitiva.

Col·laboració entre policies

El germà de la presumpta agressora, J.S, també va ser detingut el passat mes de juny a Mòdena com a presumpte responsable dels fets. A partir d'aleshores, la policia sospitava que la presumpte autora dels fets es podia amagar a Espanya i, per aquest motiu, va cursar una Ordre Europea de Detenció. 

Segons la policia espanyola, la presumpta autora de l'assassinat ocultava la seva verdadera identitat i actualment treballava en una perruqueria juntament amb altres compatriotes. L'operació s'ha dut a terme per agents del Grup de Localització de Fugitius de la Comissaria General de la Policia Judicial i del Grup II de Crim Organitzat de la Direcció Superior de Policia de Catalunya, amb col·laboració dels Carabinieri italians.