Intervingudes més de 100.000 pastilles d'èxtasi

La droga tindria un valor al mercat il·lícit de més d'1 milió d'euros

Els Mossos d'Esquadra han intervingut més de 100.000 pastilles d'èxtasi, que tindrien un valor de més d'1 milió d'euros al mercat, i han detingut Leonardo L.A., de 35 anys, nacionalitat italiana i veí de Sant Vicenç de Montalt i Jorge H.F., de 35 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Los Realejos –Santa Cruz de Tenerife– com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues. La policia va sospitar d'ells quan va veure que un baixava d'un taxi amb una bossa i esperava un altre home, que arribava al punt on era amb una furgoneta. Els van identificar i pel seu nerviosisme van veure que amagaven alguna cosa. El que duia la bossa va reconèixer que duia droga.

Els fets van tenir lloc el passat 21 de novembre, mentre una patrulla de la comissaria de Mataró feia un servei de vigilància a la zona industrial ubicada a la carretera N-II, al seu pas pel municipi de Cabrera de Mar. Durant el servei, els agents van observar un taxi de Barcelona fent diverses passades pel mateix punt de la carretera, fet que va provocar les primeres sospites dels agents. El taxi anava ocupat per un passatger als seients posteriors. Moments després, la patrulla va veure com el passatger baixava del taxi amb una bossa de color blau esportiva de grans dimensions i es quedava en actitud d'espera prop d'una benzinera situada en aquest punt.



27 quilosAl cap de poca estona va arribar una furgoneta per recollir aquest home, motiu pel qual els agents van procedir a la identificació de les dues persones, que mostraven una actitud molt nerviosa. Davant la pregunta de quin era el contingut de la bossa, el propietari va manifestar que era droga i que no duia armes damunt seu. En fer l'escorcoll superficial de la bossa es va comprovar que al seu interior hi havia gran quantitat de bosses segellades a l'interior de les quals hi hauria pastilles d'èxtasi. Les dues persones van ser detingudes davant d'un presumpte delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues.

L'interior de la bossa contenia 27 quilos, amb una quantitat aproximada de 108.000 pastilles, que tindrien un preu al mercat il·lícit de 1.171.800 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia número1 de Mataró, que va decretar llibertat provisional per a Leonardo L.A., i ingrés a presó per a Jorge H.F. La investigació continua oberta.