Mataró i Cabrils, els municipis més afectats per les tempestes

Les pluges que ahir van caure ho van fer amb especial intensitat als municipis del Baix Maresme. Mataró va registrar, amb els plujats de tot el dia, un total de 54 litres per metre quadrat. Al matí, la pluja que va començar a les dotze va arribar a descarregar fins a 46 l/m en menys de 35 minuts i a la tarda, la tempesta, aquest cop ja més fluixa, va deixar anar fins a vuit l/m. Aquesta quantita d’aigua va provocar que a Mataró entrés aigua a molts baixos.

Pluges torrencials
Però Mataró no va ser la localitat més afectada, sinó Cabrils, amb 55 l/m. Segons Joaquim Serra, el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, la pluja de Cabrils va arribar a gairebé una intensitat de tres litres per minut, mentres que a partir d’un litre per minut ja es considera pluja torrencial. Vilassar de Mar va viure una situació molt similar amb ruixats de 3’4 litres per minut.

Conseqüencies de l’aiguat
La forta intensitat de la pluja va provocar que els bombers fessin una vintena de sortides durant tot el dia i que es visquessin varies inundacions i incidents. Així, l’aigua va fer baixar la majoria de rieres, va inundar el pas subterràni de l’estació de Renfe a Teià, a Cabrera de Mar va caure un mur i es va tallar intermitentment la circulació a l’N-II entre Mataró i Llavaneres, permetén que les grues eliminessin el fang que havia quedat sobre el paviment. També a la N-II es va tallar un carril a l’alçada de Sant Pol degut a una esllavissada.