Indemnitzaran la vídua d’un home mort durant una cursa a Mataró

L’Audiència condemna mútua general perquè la infecció va ser posterior al desmai

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Agrupació Mútua a pagar els 6.000 euros d'indemnització per l'assegurança de vida i accident que tenia contractada un home que va morir el juliol del 2008 a Mataró per un cop de calor mentre participava en una cursa atlètica popular. La mútua va rebutjar inicialment pagar la indemnització en considerar que no havia mort d'accident, sinó per una malaltia, un xoc sèptic per una infecció respiratòria per pneumococ. Tot i que la justícia va donar la raó primer a la mútua, ara l'Audiència ha revocat la primera sentència, donant la raó als informes pericials aportats per l'advocat de la vídua.

El 9 de juliol del 2008, Alberto M.R., de 39 anys, participava en una cursa popular quan, vint minuts després de començar i quan ja portava sis quilòmetres correguts, va patir un cop de calor, va caure desmaiat i va patir convulsions. Va ser traslladat a l'Hospital de Mataró, on va morir poc després per un xoc sèptic i multiorgànic per culpa d'una infecció per pneumococ. La infecció li va afectar el sistema nerviós central, que va fallar completament per culpa del cop de calor, cosa que va facilitar l'atac dels pneumococs.



Un informe mèdic forense assegurava que la causa de la mort era la malaltia, no l'accident per coc de calor, cosa que va fer que el Jutjat de Primera Instància número 56 de Barcelona donés la raó a l'asseguradora. 

Però uns altres informes forenses van tenir en compte també una revisió mèdica que s'havia fet pocs dies abans de la cursa que indicava que no tenia cap malaltia. A més, la vídua va cobrar 30.000 euros d'una altra assegurança d'accident per part d'una altra asseguradora, amb les mateixes condicions que la d'Agrupació Mútua. Per tot això, l'Audiència ha decidit donar la raó a la vídua i condemnar l'asseguradora a pagar la indemnització pertinent.