Els Mossos dissolen un grup de piquets que forçava els comerciants a tancar

Les detencions s’han produït a l’Havana

A les vuit del matí un grup de trenta persones amb pancartes de la CNT i la CGT han començat un recorregut pel centre de Mataró amb l'objectiu de cridar els comerciants a la vaga. La protesta s'ha radicalitzat en alguns moments i alguns bars i botigues s'han vist obligats a tancar davant les amenaces dels piquets. Els primers en rebre la seva visita han estat els bars de la cèntrica plaça Santa Anna.



 

El piquet ha avançat per la riera, el carrer Sant Josep i la plaça de les Tereses, fins arribar al mercat de la plaça de Cuba. Allà han forçat els paradistes a abaixar la persiana. Ho han fet tots, a excepció d'una peixatera que s'hi ha encarat reclamant el seu dret a treballar. En alguns casos, els piquets han fet pintades i han llençat ous a les façanes de les botigues que han decidit obrir.



 

Després de tornar a la plaça Santa Anna i recórrer un dels carrers més comercials de la ciutat, el carrer Barcelona, el piquet s'ha dirigit cap al barri de l'Havana. Allà, a l'alçada del Camí Ral, els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu per identificar les persones que han provocat aldarulls i desperfectes al mobiliari.



 

Després que s'hagi produït algun enfrontament violent amb els agents, segons fonts policials, s'ha detingut unes sis persones que “eren les que feien més pintades i intimidaven més als comerciants”. La majoria de comerços, bars i restaurants han tornat a obrir després del pas dels piquets.