Ocupen la fàbrica Secopal per fer-ne un CSOA

El col·lectiu okupa entra en l'antiga fàbrica propietat d'un banc

Aquesta tarda s'ha conegut l'ocupació de l'antiga fàbrica Secopal. Seguint el lema del propi moviment okupa –un desallotjament, una ocupació–, el grup que autogestiona el CSOA La Fibra, a Rocafonda, i que està pendent de que es compleixi l'ordre de desallotjament, ha ocupat un nou espai. 

L'edifici de la Secopal En aquesta ocasió es tracta d'un edifici de quatre pisos, situat al carrer Pasqual Madoz a la cantonada amb el carrer Antoni Puigblach, que era la seu de Secopal, una fàbrica de tèxtil de roba per a nens. A l'actualitat es trobava desocupat, ja que l'empresa va tancar fa uns anys. L'actual propietari de l'edifici, segons els ocupants, és l'entitat bancària Caja Provincial de Jaén.

Els ocupants denuncien l'ús especulatiu de la fàbrica per part del banc, que manté l'edifici sense cap utilització. La voluntat del col·lectiu okupa és convertir la vella fàbrica en un nou centre social, com l'actual La Fibra o com va ser L'Estella.

Sorpresa entre els veïnsEls veïns dels carrers dels voltants de la fàbrica miraven amb sorpresa com s'obrien les finestres de la fàbrica i s'hi desplegaven algunes pancartes a favor de l'ocupació. El col·lectiu d'ocupes els ha respost entregant-los unes octavetes on es podia llegir les intencions dels ocupes: convertir la fàbrica abandonada en un espai viu, en "una fàbrica d'idees i vivències", segons la nota.

Identificació policialEls Mossos d'Esquadra s'han apropat fins l'immoble ocupat i han identificat els ocupants.