Mataró Bus es consolida amb cinc milions de viatgers

Enguany s’ampliarà la flota per millorar el servei

L'empresa municipal de transport públic, Mataró Bus, ha donat servei per segon any consecutiu a més de cinc milions de persones. El 2005 hi ha hagut un augment del 0,70% d'usuaris respecte el 2004, amb un total de 5.035.521 de viatgers que consoliden el sostre dels cinc milions que l'empresa s'havia marcat fa un parell d'anys. Mataró Bus ha atribuït l'increment a la incorporació d'un autobús de reforç a la línia tres els dies feiners, i en hores punta, i a l'ampliació dels serveis al vespre de les línies u, tres i cinc, que es van incorporar el passat més de juny. Tot i això, amb l’objectiu de millorar el servei i reduir la freqüència de pas, properament, es faran dues noves incorporacions per a les línies de més volum de viatgers, la cinc i la tres.

Els nous autobusos, que entraran en funcionament el proper mes d'abril tenen una carrosseria d'última generació i serviran per ampliar de dos a tres els autobusos de la línia cinc, i de quatre a cinc els vehicles de la línia tres. Amb les noves incorporacions, l'objectiu de Mataró Bus és apropar-se cada vegada més a una freqüència de pas per les parades d'un quart d'hora. Actualment la mitjana de les sis línies és d'uns disset o divuit minuts, però a la línia cinc el nou vehicle aconseguirà una freqüència de pas que ja estarà per sota dels quinze minuts. Actualment la flota està formada per 22 autobusos, dinou dels quals estan de servei tots els dies feiners, un actua com a reforç puntual en la línia tres i la resta es manté de reserva. Les dues noves unitats ampliaran a 21 autobusos la flota dels dies feiners.

Usuaris satisfets
L’enquesta anual que ha fet pública Mataró Bus reflexa la satisfacció dels usuaris amb el servei ofert que han valorat amb un 7,87. Els elements més ben valorats ha estat la informació de recorreguts i horaris i la seguretat. D'altra banda, tot i que la informació ha estat ben valorada, els horaris, els recorreguts i la freqüència de pas, portats a la pràctica són els aspectes amb pitjor nota, tot i que la puntuació no baixa del set.