Recullen firmes per demanar més "seguretat, civisme, convivència i qualitat de vida" a Mataró

La campanya impulsada a Change.org ha recollit més de 600 suports en un dia

Una campanya ciutadana per demanar més "seguretat, civisme, convivència i qualitat de vida per als veïns de Mataró" ha recollit més de 600 signatures en menys d'un dia a Change.org. Es tracta d'una iniciativa per conscienciar i demanar més acció a les autoritats competents, per tal de treballar per millorar la ciutat.

La campanya demana com a eix vertebrador treballar per la convivència: "Històricament, Mataró ha estat una ciutat de treballadors. Persones de tota Catalunya i Espanya i, més tard, de tot el món han anat arribant a la ciutat per construir-hi la seva vida i, a poc a poc, fer-la créixer. En una ciutat com la nostra, edificada en gran part gràcies a la immigració i la pluriculturalitat, la convivència sempre ha estat un factor crucial".

Segons els impulsors de la campanya els principals conflictes de la ciutat són la inseguretat, l'incivisme, la deixadesa i degradació dels carrers, les agressions, les ocupacions conflictives, el tràfic i consum de drogues, els robatoris o la venda ambulant. Per intentar erradicar o reduir aquests problemes de convivència proposen una sèrie de mesures que exposen a la campanya de recollida de signatures per tal de "millorar les condicions de vida de tothom i convertir de nou la ciutat en un lloc on el comerç, la seguretat, el civisme i la convivència entre cultures siguin una realitat".