El Mataró Bus, com la resta de transport públic de l'AMB, temporalment gratuït

Aquest dijous ha entrat en vigor la gratuïtat del transport públic a l'àrea de Barcelona fins dijous sant

  • Redacció / ACN
  • Dijous, 02 abril 2020 18:00

Ciutat 2017/2019, mataro bus

Aquest dijous ha entrat en vigor la suspensió temporal del pagament del transport públic de l’àrea de Barcelona per activitats i serveis essencials. La mesura, acordada dimarts en el marc del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), s’aplicarà –de moment– fins el proper 9 d’abril, dijous sant, i té com a objectiu facilitar els desplaçaments autoritzats, en un moment d’excepcionalitat. Els usuaris hauran de validar els bitllets, però no se'ls descomptarà cap import o trajecte.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana controlaran que tots els passatgers es moguin per motius autoritzats. Els controls es podran fer en diferents àmbits de les xarxes de transport, incloent des d’intercanviadors a punts d’accés.

La mesura de gratuïtat inclou els mitjans operats per TMB, FGC, TRAM, Rodalies Renfe, els autobusos de l’AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU. L’acord ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

Els diferents operadors de transport han coordinat amb l’ATM el mecanisme per fer efectiva aquesta suspensió. Metro TMB, FGC i els busos metropolitans d’AMB (Busos TMB i de gestió indirecta) apliquen el sistema de pista lliure, que implica la necessitat de validar amb un títol per obrir els torns de pas, tot i que aquesta validació no tingui cap efecte, més enllà del control de l’ocupació. Qualsevol títol permet el pas, fins i tot aquells que ja estiguin caducats o esgotats. Rodalies, per la seva part, estableix el sistema d’obertura de torns per sensors d’aproximació, sense necessitat de validar cap títol.

Aquests sistemes de pas, malgrat la suspensió de tarifes temporal fins al 9 d’abril, s’apliquen amb l’objectiu de tenir un control sobre el nivell d’ocupació del transport públic, que en cap cas pot superar el terç de l’ocupació màxima dels vehicles, per decret de les autoritats catalanes.

S’espera que el volum de demanda es mantingui en xifres similars o inferiors a l’experimentat aquests darrers dies, amb reduccions generals a l’entorn del 90% del que és habitual. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata. Recordem que els desplaçaments s’han de realitzar individualment, excepte si s’acompanya a persones amb discapacitat o per alguna altra causa justificada.

El Mataró Bus gratuït

A Mataró, l’alcalde David Bote ha signat un decret que declara la gratuïtat temporal del transport públic urbà a partir d’avui dijous 2 d’abril i fins al 9 d’abril. Els usuaris de Mataró Bus hauran de seguir accedint als vehicles per la porta del darrera i mantenir les distàncies de seguretat (més d’un metre) amb la resta de persones. No hauran de pagar per obtenir bitllet senzill i els usuaris de targetes o títols de transport tampoc els hauran de validar, ni pel que fa a les targetes integrades de l’ATM ni les pròpies de Mataró (T-Rosa, T-10 no integrada i T-Blava per titulars de Carnet Blau). 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: