SOS Animals Maresme demana una platja per gossos a Mataró

L'entitat ha presentat a l'Ajuntament el projecte 'Platja canina Mataró 2020-21'

Platja canina

L'entitat SOS Animals Maresme ha presentat a l'Ajuntament un projecte perquè Mataró tingui una platja per gossos, sota el nom 'Platja canina Mataró 2020-21'. Els animalistes justifiquen la seva proposta avalats per la demanda de ciutadans de Mataró i pobles veïns i per la necessitat que els 15.000 gossos de Mataró tinguin una zona d'esbarjo. Per això, proposen com a "dog friendly" la platja de Ponent. Calculen que amb una llargada de 180 metres, una amplada de 30 metres i un aforament de 771 persones, les mascotes i els seus propietaris podran compartir un espai on gaudir de l'estiu. Perquè les instal·lacions siguin completes i garanteixin la bona convivència entre banyistes i propietaris d'animals de companyia, s'estableixen una sèrie de característiques.

Es determina un horari, de 10.30 a 19 hores, i es demana el compliment de tres serveis específics. D'una banda, es reclama un control d'accés, limitant l'entrada a gossos correctament identificats amb microxip, vacunats i censats. Sí l'última és l'única condició que no es compleix, es podria accedir amb un pagament previ, import del qual aniria destinat al manteniment de l'espai, i els propietaris tindrien un termini establert per censar el gos a l'Ajuntament i poder tornar a accedir al recinte. A més, es preveuen feines de seguiment, repartiment de bosses per recollir els excrements i d'informació de les regles als usuaris.

D'altra banda, es contempla un servei de neteja manual de l'espai i els accessos, que inclou el buidatge de papereres i una neteja mecànica amb tractor que remogui la sorra a una profunditat de 30 cm de profunditat durant la nit, igual que es fa a la resta de platges.

Per últim, proposen tenir un control de la qualitat de l'aigua i la sorra, que realitza l'Agència de Salut Pública (ASPB), i la pertinent actuació en cas que els resultats de les anàlisis en certifiquin la necessitat.

Ciutats com Barcelona, ​​ Sitges, Castelldefels o Arenys de Mar ja disposen de platges 'dog friendly'.

Des de l'Ajuntament, expliquen que han rebut la proposta i l'estan considerant, però que de moment no poden avançar res més. El consistori ha començat a recollir i estudiar la informació jurídica i ambiental corresponent per confirmar-ne la viabilitat.