La zona blava i la grua es municipalitzen

PUMSA assumeix aquests serveis i incorpora als 24 treballadors de l’antiga empresa adjudicatària

Zona blava

PUMSA ha assumit des de l’1 de gener la gestió directa del servei de senyalització i control dels estacionaments en zona blava, amb prop d’un miler de places en superfície, i el servei de retirada o desplaçament de vehicles de la via pública, la grua municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament integra a través de la societat municipal la gestió d’aquests serveis vinculats a la mobilitat, la disciplina i la seguretat viària. PUMSA ja gestionava directament el dipòsit de vehicles i els aparcaments públics soterrats, i amb les noves internalitzacions –d’acord amb els estatuts de l’empresa municipal– fa un nou pas en la seva transformació d’empresa de promoció urbanística a empresa de serveis. 

L’estratègia també s’emmarca en un acord del Ple d’abril de 2016, que a proposta d’ERC-Moviment d’Esquerres, va aprovar per unanimitat analitzar la conveniència de municipalitzar els serveis públics que l’Ajuntament prestava llavors en règim de concessió. En el mateix sentit, PUMSA gestiona de forma directa des del 2017 l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses, un cop es va declarar extingida l’anterior concessió.

La grua municipal de Mataró

D’Eysa a Pumsa

El passat 31 de desembre van finalitzar els contractes amb l’empresa Estacionamientos y Servicios (Eysa) per a la concessió dels serveis de zona blava i grua. El personal vinculat, 24 persones, han estat subrogats per PUMSA des de l’1 de gener. Amb aquesta incorporació, PUMSA passa a tenir 64 treballadors, el 56 % dels quals dedicats a la gestió de la mobilitat.

De l’estudi de viabilitat previ a l’assumpció dels nous serveis es desprèn que la gestió directa aportarà un factor de valor afegit que permetrà donar una resposta dinàmica i més efectiva a les noves necessitats i demandes de la ciutadania. Amb els serveis municipalitzats hi haurà també una gestió econòmica més eficient, que aportarà uns resultats d’explotació al 2019 que es preveuen lleugerament millors. Els programes de vigilància i control de la disciplina i seguretat viària, i en concret els criteris per a la retirada de vehicles de la via pública, seguiran sent establerts per la Policia Local. En aquest sentit, la denúncia i retirada de vehicles han de ser expressament validades per un agent de la Policia.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: