La segona edició del Semproniana Market acomiada l'estiu

L'esdeveniment torna del 21 al 23 de setembre a l’antic Parc Central de Mataró després de l'èxit de la primera edició

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 21 Setembre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Setanta expositors, una vintena de foodtrucks i música. Molta música. Amb aquest cartell es presenta la segona edició del Semproniana Market, un festival que combina les compres amb concerts i activitats i que s’inspira en esdeveniments com el Palo Alto barceloní o el famós White Summer gironí.

Tot i que els mercats mencionats duren mesos sencers o se celebren de manera molt reiterada, el de Mataró s’inspira en ells però no en copia el model de forma literal. “Com que la ciutat no té espai per fer-lo durant una setmana o un mes, vam pensar a partir l’esdeveniment en dos”, explica un dels seus dos fundadors, Sergio Díaz. Així, l’edició celebrada al juny donava la benvinguda a l’estiu i la d’aquest mes de setembre, l’acomiada. “És el mateix concepte, adaptat a les possibilitats de la ciutat”, conclou Díaz.

Durant la preparació d’aquesta edició hi ha hagut menys problemes que durant la posada en marxa del projecte al mes de juny. Per a Sergio Díaz i Gerard Clavell, fundadors i actuals coordinadors de l’esdeveniment, el factor clau és que la gent ja coneix l'esdeveniment i el Semproninana Market ja té un nom. L’única dificultat, expliquen, ha estat estar actius a l’agost, un mes en què “costa molt treballar i avançar perquè tothom està de vacances o en alguns dels altres markets que se celebren arreu del territori”, sentencien.

Les claus del 'market' mataroní

· S’inspira en mercats com el de Palo Alto i el White Summer.
· La segona edició se celebra del 21 al 23 de setembre.
· 10.000 persones van passar per laprimera edició.
· Hi ha disponibles 1.000 metres quadrats d’espai a l’antic Parc Central.

L'entrada de 3 euros és vàlida per tot el cap de setmana.

La música tornarà a ser protagonista


Els organitzadors esperen repetir l'èxit de la primera edició i que la música torni a tenir-hi un paper destacat

Ciutat 2017/2018, semproniana market

La música en directe tornarà a tenir un paper protagonista al Semproniana Market. Tal com va passar a la primera edició, l’escenari donarà veu a artistes mataronins i maresmencs com Belén Aguilera, Ricky Vives, Caroline Alabau o el Samba de Festa. Serà, a la vegada, escenari per a grups locals amateurs.

Tot i que en paraules dels organitzadors, Díaz i Clavell, "ha costat trobar grups que estiguessin disponibles" (agost i setembre, apunten, són mesos en els quals els músics estan de gira o descansant), s'ha intentat incloure a l'agenda concerts de grups mataronins i música feta a la comarca.

Tot tipus d'activitats
A més, l’escenari central del festival serà també l’epicentre dels espectacles infantils i les activitats de salsa, zumba o ioga, entre d’altres. Algunes d'elles s'impartiran amb un format de masterclass.

Després d’aquesta edició vindrà el moment de fer balanç i “canviar algunes coses”, en paraules dels fundadors. El concepte seguirà sent el mateix: “que la gent s’hi pugui estar tot el cap de setmana i que sempre hi hagi alguna cosa a fer dins del market”, però es perfilaran alguns aspectes.

Ara bé, de cara el 2019, Sergio Díaz i Gerard Clavell tenen clara una cosa: “Hi haurà moltes coses per als nens. Al final són els que ho mouen tot”.

Ciutat 2017/2018, semproniana market
Els concerts del vespre van ser els moments més especials de la primera edició: aquest cap de setmana prometen repetir la mateixa escena.

Més de 1000 metres quadrats per a 70 expositors


Un mercat d'estil, amb una oferta completa

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Els expositors (una setantena) de la nova edició del Semproniana Market gaudiran de la meitat de l’espai de l’antic Parc Central per vendre els seus productes als visitants. Una esplanada d’uns 1.000 m² a la qual s’accedeix després de pagar 3 euros i que els comerciants comparteixen amb una vintena de 'foodtrucks' i un escenari musical.

Àmbits variats

Al Semproniana s'hi anuncien fins a 70 firmes expositores de sectors com la roba, sabates, complements, bijuteria, motos elèctriques, decoració, bany o productes infantils. L'entrada, materialitzada en una polsera, dona accés immediat al recinte, però serveix també com a entrada per als tres dies de festival.

Completen l'oferta del festival les 'foodtrucks', convertides ja en un autèntic fenomen i que oferiran la possibilitat de fer el vermut, dinar, berenar o sopar amb plats de primera qualitat i de tradicions gastronòmiques ben diferents.

Ciutat 2017/2018, semproniana market
"Aquesta vegada ha estat tot més fàcil: el nom de Semproninana Market ja és conegut"

L'aparador del Semproniana

Ciutat 2017/2018, semproniana market

BE RESPECT promet ser una de les sensacions d'aquest Semproniana Market. És la firma de dues noies joves que es proposen oferir una línia de moda amb segell propi. Els seus dissenys denoten simplicitat i estil. I el més importat: treballen de manera sostenible, amb disseny, material i confecció fets al país. Un exemple de bon gust.