Més de 7 milions en enllumenat públic

La inversió dels pròxims 8 anys que contempla el Pla Director se centrarà principalment en la seguretat ciutadana i en l'eficiència energètica

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 21 Juny 2018 11:59

Ciutat 2017/2018, pla iluminació 1

L'Ajuntament de Mataró posa en marxa el Pla director de l'enllumenat públic amb l'objectiu d'aconseguir instal·lacions més eficients a nivell lumínic, econòmic i mediambiental. El pressupost compta amb 7,3 milions d'euros, que es repartiran en 8 anys per posar al dia gradualment les instal·lacions de la ciutat que havien quedat congelades per la crisi.
El pla s'emmarca en l'estratègia Mataró 2022 i pretén mantenir la ciutat com a pionera en l'aplicació de noves tecnologies a l'enllumenat com és el canvi de bombetes a LED.

Estalviar 200.000 anuals
El document compta amb diversos objectius, com millorar els nivells lumínics i potenciar l'eficiència energètica, estalviant fins a 200.000 € anuals, però preservant els valors mediambientals evitant l'excés de llum.

Un altre factor que s'ha prioritzat és la seguretat ciutadana, ja que es prioritzen els vianants davant els cotxes per disminuir el nombre d'actes vandàlics i incívics. Les millores s'han prioritzat mitjançant una auditoria que ha tingut en compte la perillositat de les instal·lacions, les deficiències lumíniques i la repercussió econòmica. També s'han prioritzat les zones d'interès patrimonial i cultural de la ciutat com són el centre i la Ciutat Jardí, així com les zones amb recorregut comercial.

Ciutat 2017/2018, iluminació carrers

Seguretat amb perspectiva de gènere

A part de les avaluacions realitzades amb les auditories, l'Ajuntament ha tingut en compte l'opinió d'associacions de dones de la ciutat per avaluar els punts que poden resultar més insegurs per a elles a la nit. Aquesta coordinació servirà per destacar punts perillosos de la ciutat i saber l'opinió general que tenen dels carrers mataronins per millorar la seguretat mitjançant la il·luminació.