Arriba l'hora de "semproniar"

Expectació davant l'aposta del Semproniana Market, el certamen que vol posar Mataró al mapa dels mercats estivals

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dijous, 14 Juny 2018 12:25

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Fa lustres, Barcelona va fer popular aquell eslògan de "posa't guapa" que s'associava a una imatge de modernitat de la ciutat. De l'eclosió post-olímpica va venir una època d'esplendor social, comercial i cultural que va situar definitivament la capital catalana al mapa de grans ciutats europees. Ciutat d'avantguarda, també és la punta de llança a casa nostra de diferents tendències que, posteriorment, s'adopten a les diferents ciutats que li són properes.


Un mecanisme com aquest és el que explica el que ha de passar aquest cap de setmana al Parc Central de Mataró. Sense complexos i amb totes les ganes del món, el recinte de dalt de tot de la Riera serà escenari del primer mercat estival de la ciutat, que agafa el nom d'una de les dues Santes i s'obre a tota la ciutat amb ganes de consolidar-se com una doble cita anual. Aquest divendres comença la història del Semproniana Market.
El fenomen dels mercats d'imatge cuidada, foodtrucks, espais amables, desembarca a Mataró de la mà d'un equip de mataronins que hi porta mesos treballant. Tres dies amb expositors, activitats i concerts, moltes hores per passejar, comprar, badar i menjar alguna cosa en un certamen que s'emmiralla en noms d'èxit com el Palo Alto o el White Summer barcelonins. Si a Barcelona poden haver-hi mercats estivals amb tot l'estil i l'elegància, per què no a Mataró? Aquesta és la pregunta que de divendres a diumenge es respon al Parc.

L'entrada-pulsera per als 3 dies de Semproniana Market valdrà 3 euros

El verb "semproniar"

Una imaginativa campanya publicitària ha convertit Semproniana de nom de patrona a germen del verb "semproniar". Diuen que semproniar és "experimentar, gaudir per les tradicions d'una zona determinada: Mataró i el Maresme i inculcar l'estil de vida mediterrani de la comarca i els seus costums a persones forasteres".
Aquest verb inventat és, doncs, la declaració d'intencions d'un mercat que aspira a atraure milers de persones: semproniats i semproniades.

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Què hi trobarem?
Al Semproniana s'hi anuncien fins a 80 firmes expositores d'àmbits com la moda, sabates, complements, bijuteria, motos elèctriques, decoració, bany o productes infantils. Una desfilada de Punt Roma, amb models populars escollides per a l'ocasió i presència fins i tot de la pròpia Norma Duval serà la primera de les activitats que faran de cada franja horària del Semproniana quelcom diferent.

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Elegància i aires de modernitat

El Semproniana busca el seu segell propi amb presència d'Influencers com Gala Bcn o la involucració de la televisiva Clàudia Costas

El Semproniana Market debuta aquests tres dies de juny però té ganes de consolidar-se. També de buscar el seu propi segell i estil, més enllà de les referències clares a una estètica i una filosofia que triomfa arreu. Les carpes seran blanques, color molt estival, amb decoració a base de palets i caixes de fruita, garlandes, decoració i il·luminació amb tocs d'anunci de cervesa d'estiu.

L'equip de 30 persones que hi ha a l'organització porten setmanes ultimant detalls perquè el Parc Central canviï per complet. Tots els detalls i públics es cuiden. Hi haurà des de bevedors per a gossos –el mercat és pet friendly– fins a una àmplia zona de lactància amb canviadors per a mares i famílies o una especial programació i reserva d'espai per a menuts i menudes.

L'escenari alternarà música i també hi haurà tallers i demostracions. La idea és d'una programació variada i canviant al llarg del dia. L'hora del vermut serà sagrada per consagrar-se a aquest pre-àpat i els noms més mediàtics de la programació musical tindran les millors hores d'actuació.

Com a curiositat, cal dir que serà present al Semproniana la influencer Gala BCN i que la també actriu televisiva Clàudia Costas està involucrada en l'organització. Una altra artesana amb passat a la televisió, Mariona Ribas, també serà al Semproniana.

Entre tots els ingredients, amb expositors variats i propiciant un entorn agradable, la intenció és que Mataró i el Maresme semproniegin.

L'organització ja té reservat el cap de setmana del 21, 22 i 23 de setembre pel mercat de comiat de l'estiu. La torna del d'aquest cap de setmana. El Semproniana vol trepitjar fort.

Ciutat 2017/2018, semproniana market

Gran protagonisme per la música

Amb una proposta temptadora amb food trucks, diversió i compres, no hi podria faltar la bona música amb una programació musical de Casa de la Música de Mataró. La programació estarà composta per diversos artistes locals que tocaran al centre del parc, on hi haurà un escenari que estarà actiu durant tot el dia fins que el parc tanqui les portes. Amb una gran varietat d’estils i propostes, els assistents podran gaudir d’un ventall que va des de cantautors com Francesco El Cormoran fins a grups de rock-blues com Sons of Med.

També s'hi podrà sentir la música de Soak In Bleach, MITUS (Infiesta), Plants&Friends, Sweet Silence, Omelette Dreamers, Edurne Vega, Combo escola 3et JazzFusio, Combo escola 3et Pop-Rock, Combo escola 3et Rock-Blues, Panorâmica, Dolo Beltrán, Belén Aguilera, Ricky Vives, Maria Lamata i Armando  Erenas i Rafa Pons.