El comerç, indignat pel dispositiu de la manifestació

UBM denuncia que uns 80 comerços van haver de tancar, perdent fins al 20 per cent de la facturació del mes

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 04 Juny 2018 11:37

Roda de premsa d'Unió de Botiguers

El dispositiu de Policia Local i Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat de les manifestacions de dissabte va indignar el comerç de Mataró. La Unió de Botiguers presentarà una queixa a l'Ajuntament perquè assegura que uns 80 comerços van haver de tancar durant tota la tarda de dissabte. "Estem parlant del primer dissabte de temporada d'estiu i les pèrdues poden ser del 15 o el 20 per cent de la facturació de tot el mes, és del tot inadmissible", es lamenta el president Jordi Novo.

El dispositiu de la manifestació de dissabte va tancar els accessos a la Riera, la Plaça de l'Ajuntament i el carrer de Sant Josep entre les 14h i les 20h

El comerç es queixa que no va ser informat del dispositiu, del canvi d'itinerari de la marxa per la unitat d'Espanya ni del tancament de carrers: "Hi ha botiguers que en tota la tarda no van poder accedir a la seva pròpia botiga, no podem acceptar que això es faci", assegura Novo.

Roda de premsa d'Unió de Botiguers

Els botiguers es queixen de no haver estat avisats de les mesures de seguretat. Alguns establiments fora de la zona tancada com per exemple els bars de la Riera van rebre ordres de recollir les terrasses.

"És com si haguessin tancat el Centre"

UBM denuncia que l'afectació no va ser només als comerços de la part tancada sinó que se'n va ressentir tot el teixit econòmic de la zona: "És com si hagués tancat tot el Centre", s'exclama el president de l'entitat.

Unió de Botiguers assegura que "no estem en contra de la llibertat d'expressió ni que es facin manifestacions" però demanarà que no es repeteixi una situació com la de dissabte. Novo assegura que "no acceptarem que es tanquin les botigues i els accessos un dissabte sense previ avís cada cop que hi hagi una manifestació".