Convoquen una nova manifestació a Mataró per la unitat d’Espanya

Els promotors, aliniats amb el projecte de Tabàrnia, reivindiquen la capital del Maresme com a “locomotora” de l’unionisme

  • Redacció
  • Dilluns, 14 Maig 2018 00:00

Manifestació per la unitat d'Espanya

Els partidaris de la unitat d’Espanya tornen als carrers de Mataró. Després de les dues manifestacions que el col·lectiu ‘Mataró es queda a Espanya’ va convocar fa mesos, avui s’ha fet pública una nova convocatòria. Serà el 2 de juny i l’eslògan de la manifestació serà “Tornem a ser la locomotora d’Espanya!”. En aquesta ocasió convoquen la Plataforma per Tabàrnia, Resistencia Mataró i el grup ‘Els Segadors del Maresme’ que en les darreres setmanes s’ha concentrat en el que ells denominen “operacions de neteja” de llaços grocs i altres elements com senyeres, estelades o pancartes de diferents municipis del Maresme. Els Segadors del Maresme acostumen a actuar amb els rostres coberts si bé és públic que el seu portaveu és el mataroní José Casado, impulsor també de les marxes per la unitat d’Espanya a Mataró.

Les diferents manifestacions fetes fins al moment sota el paraigua de ‘Mataró es queda a Espanya’ han comptat amb el suport i l’assistència de Ciutadans, PP i Plataforma per Catalunya. 

El cartell de Tabarnia

L’eslògan escollit per a l’ocasió és eloqüent del que pretenen, amb la convocatòria, aquests grups. Els partidaris de Tabàrnia i la unitat d’Espanya aglutinats en aquests col·lectius promulguen que Mataró esdevingui referent territorial de l’espanyolisme i jugaran amb la figura del primer ferrocarril i el seu impulsor, Miquel Biada. La marxa començarà de la plaça dedicada a l’impulsor del tren el 1848 i es farà una ofrena floral a la seva figura. També han anunciat un minut de silenci per les empreses que han marxat de Catalunya arran del procés sobiranista, que segons els càlculs de l’organització de la marxa ja són més de 4.000.

"Epicentre de la catalanitat i la hispanitat"

Els convocants asseguren que “Mataró s’ha convertit, juntament amb altres municipis catalans, en epicentre de la catalanitat i d'hispanitat, traient al carrer a milers de persones que volen la convivència i no la imposició del separatisme”. En la convocatòria el grup fins i tot es fa seu un eslògan de l’independentisme –original d’una cançó del grup Kop– i asseguren que “només el poble salva el poble” per estimular una bona assistència a la marxa del dia 2.