Front comú contra la precarització de les pensions

Dissabte passat milers de jubilats, treballadors i famílies es van concentrar de nou en defensa d’unes pensions de jubilació dignes

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 20 Març 2018 17:37

Concentració pensionistes

Les expectatives de la concentració es van superar en una concentració que va comptar amb “el doble o el triple de persones que en l’anterior”. Així ho expliquen tres membres de la Comissió Coordinadora de la Marea Pensionista de Mataró i el Maresme: Mariano López, Antonio Rodríguez Avellaneda i Antonio Ruíz. La concentració va tenir lloc dissabte passat a la tarda davant l’Ajuntament i va comptar amb unes 2.000 persones segons la policia local. “La Riera era plena de dalt a baix de persones amb ganes de lluitar”, relaten els membres de la coordinadora.

Aquest només és el principi de les activitats que la Comissió es proposa portar a terme per aconseguir les seves demandes. Aquest mateix divendres tindrà lloc al Pla d’En Boet una reunió de treball i el pròxim 6 d’abril al Miquel Biada tindrà lloc l’assemblea oberta a tothom per informar-se i debatre sobre la situació. En aquesta assemblea comptaran amb la presència de Ramon Franquesa, un dels punters de la Marea Pensionista a Barcelona, economista i professor universitari molt compromès amb el tema. A més, estan pendents de si també hi assistirà Domiciano Sandoval, el principal responsable de la Marea.

Concentració pensionistes

Les demandes

“Volen retallar-ho tot”, denuncien els membres del comitè. Tenen clar que el fonamental és que les pensions es blindin en la Constitució perquè no perillin, que es reverteixin les reformes fetes que vulneren els drets dels ciutadans, que la jubilació tingui lloc als 65 anys i recuperar el poder adquisitiu de les persones. “No demanem res de l’altre món perquè recuperar el poder adquisitiu valdria 1.600 milions d’euros a l’any i, amb el que el govern destina a l’armament, es podria assumir i sobrarien molts diners”, afirmen.

“El problema no és només dels jubilats, sinó dels que venen a darrere”, comenten. Tenen clar que no és just que els que estan cotitzant avui en dia, se’ls arruïni el futur perquè no tinguin la certesa de si tindran una pensió digna. Per aquest motiu, fan una crida a tota la ciutadania a participar de la lluita pensionista i a reivindicar els seus drets.
Concentració pensionistes

Busquen el suport de l’Ajuntament

El passat 22 de febrer van presentar als polítics mataronins el manifest, moment en què, segons comenten els membres del comitè, l’alcalde “es va comprometre a reunir els presidents de casals de Mataró i els membres de la Marea perquè puguem proposar coses i arribar a acords”, afirmen.

Concentració pensionistes