"Un bartender fa còctels tenint en compte conceptes i temàtiques especials"

El mataroní Alberto Matallana va ser proclamat el millor bartender o barman d'Holanda del 2017 i va participar en el torneig mundial d'aquesta disciplina

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 30 Agost 2017 10:37

Alberto Matallana

Com vas començar en aquesta professió?

Fa nou anys que visc a Rotterdam i vaig venir-hi per acabar els meus estudis com a dissenyador gràfic. Un cop allà, vaig començar a interessar-me per la cocteleria i m'hi vaig especialitzar. Des de llavors he treballat en diversos establiments i he deixat el disseny gràfic una mica al marge.

I des de quan participes en competicions de barmans?

Ara fa uns tres anys que m'hi presento i he competit diverses vegades a Holanda però tenia decidit que aquesta seria la darrera vegada. Per aquest motiu vaig anar a totes. Sempre quedava entre els deu primers finalistes i aquest any he guanyat la competició estatal d'Holanda, fet que m'ha permès participar al campionat mundial que es celebrava a Mèxic.
Alberto Matallana

La setmana passada vas participar al campionat mundial d'aquesta disciplina. Com valores l'experiència?

Et canvia la vida participar-hi perquè competeixes amb els millors barmans de tot el món, és la competició més gran de cocteleria Diageo World Class. Érem 55 participants i, tot i que em vaig quedar amb molt bones sensacions durant les performances que vaig fer, malauradament no vaig passar a les semifinals. Participar-hi és molt dur i requereix molta preparació perquè les proves són molt seguides i amb un alt nivell d'exigència. Un bartender fa còctels tenint en compte conceptes i temàtiques especials, cal ser molt regular i estar en tot.

Per què és la teva última competició?

Perquè des de fa tres anys treballo en un bar anomenat 'The DR' (The Doctor) a Rotterdam i vull centrar-m'hi bé. És un concepte molt modern i interessant que consisteix en què només es pot accedir al bar demanant cita per internet com si anessis al metge i la capacitat és limitada. Es tracta d'una consultoria de doctors fictícia en la que els clients són com pacients d'una consulta.