L’Ajuntament compra i rehabilita pisos per a famílies vulnerables

Ja ho ha fet en cinc casos, en una operació gestionada per Benestar Social

  • Redacció
  • Dilluns, 03 Juliol 2017 09:41

L'Ajuntament compra 5 habitatges

L’Ajuntament de Mataró ja ha comprat cinc pisos per a destinar-los, després de rehabilitar-los, a famílies que pateixen vulnerabilitat. L’Alcalde i la regidora de Benestar Social van visitar un d’aquests immobles, adquirit l’any passat en exercici del dret de tanteig i retracte. El procediment és sempre aquest: adquirir l’habitatge, rehabilitar-lo i destinar-lo a persones amb necessitat, sempre sota l’empara de Benestar Social, a un lloguer que no superi el 30 per cent dels ingressos de la llar.  Les famílies adjudicatàries d’aquests habitatges reben atenció i seguiment social per part de Benestar Social de l’Ajuntament i es comprometen a realitzar un itinerari d’inserció social i laboral per tal de reduir la situació de vulnerabilitat econòmica i social en la que es troben. Els beneficiaris compleixen amb els requisits exigits pel Reglament municipal del Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb protecció oficial de Mataró.

Compra i rehabilitació

El Ple del 4 de maig va aprovar per unanimitat l’adscripció de quatre habitatges municipals a favor de Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA). Els habitatges van ser adquirits durant l’any 2016 en exercici del dret de tanteig i retracte amb una partida pressupostària de 180.000 euros dels quals 150.000 euros són municipals i la resta provenen d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Durant el 2016, l’Ajuntament va adquirir quatre habitatges procedents de processos d’execució hipotecària o dació en pagament a través del dret de tanteig i retracte. Un cop rehabilitats, aquestes habitatges, situats a diferents punts de la ciutat, són per a famílies amb situació de vulnerabilitat.

En el pressupost del 2017 també hi ha una partida de 150.000 euros i s’ha sol·licitat també una subvenció a la Diputació de Barcelona per incrementar l’import destinat a l’adquisició d’habitatge per aquest procediment. Durant aquest exercici s’ha proposat la compra de dos habitatges per valor de 69.000 euros que també caldrà rehabilitar abans d’adjudicar-los, un d’ells ja s’ha comprat i l’altre està en tràmit.