El Col·legi d’Advocats de Mataró rep la Creu de Sant Jordi

El Govern de la Generalitat premia la institució en el seu 150è aniversari

  • Redacció
  • Dimarts, 11 abril 2017 15:00

Julio Naveira

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró és una de les entitats que rebrà aquest 2017 la Creu de Sant Jordi, coincidint amb el 150è aniversari de la seva constitució. Els destinataris d’aquesta distinció que atorga el govern de la Generalitat de Catalunya s’han donat a conèixer aquest dimarts. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

El Col·legi
L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró és la corporació que agrupa els advocats de Mataró i el seu partit judicial. Exerceix les funcions característiques de representació i defensa dels interessos del col·lectiu, a més de desplegar una intensa tasca pel que fa a la formació jurídica i a la prestació de serveis als col·legiats. Des de la seva fundació ha mantingut una presència constant en la societat civil mataronina, essent plenament integrat en la vida col·lectiva de la ciutat. Enguany s’escau el 150è aniversari de la seva constitució.

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a l'exministra socialista Carme Chacón, que va morir aquest diumenge, per la seva "dedicació als afers públics", en què va acreditar una "decidida voluntat de servei" i "preocupació constant pels problemes socials". És una de les 29 personalitats i 23 entitats que l'executiu ha distingit pels seus destacats serveis prestats a Catalunya, entre els quals es troben l'empresari Víctor Grífols, l'actor i director Josep Maria Pou, l'esportista Gemma Mengual, el periodista Josep Cuní, l'actriu i model Teresa Gimpera, l'empresari Miquel Valls, el polític Joaquim Molins, el metge Jaume Padrós, l'historiador Borja de Riquer, la Fundació Privada Espai Guinovart, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges o la Llibreria Serret de Vall-de-roures, una referència al Matarranya.