Mataró vol ser a la zona tarifària 2 de transport públic

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una proposta socialista que també reclama recuperar el tren directe a l’aeroport

  • Redacció
  • Dimecres, 18 Gener 2017 10:26

Estació de tren

Mataró no vol seguir inclosa en la zona 3 de les àrees de transport que fixa l’ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità. Això significa que els títols de transport que utilitzen els mataronins per moure’s és de tres zones, amb un preu entre un 25 i un 30 per cent superiors als dels habitants de Cabrera o Vilassar de Mar, que s’inclouen en la zona 2. La Junta de Portaveus va aprovar la setmana passada i per unanimitat, una proposta perquè Mataró s’inclogui en aquesta nova zona. La proposta era del grup municipal socialista i recollia també la proposta de recuperar el tren directe de la comarca amb l’aeroport del Prat.

Segons les tarifes vigents, un bitllet senzill de dues zones costa 3 euros i, de 3 zones, costa 4 euros. En el cas de la T-10, la diferència és de més de 7 euros: la de dues zones costa 19,60€ i, la de tres, 26,75€. Pel que fa a la T-50-30 de dues zones costa 71€ i, de tres zones, costa 99,6€. El text de la moció assegura que la integració a la zona 3 “No deixa de ser un altre peatge que els ciutadans de Mataró hem de pagar per no ser tractada a tots els efectes com a ciutat metropolitana”.