Una cinquantena de persones crema fotos del Rei davant l'Ajuntament

La concentració era en rebuig de les detencions de membres de la CUP

  • Redacció i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 13 Desembre 2016 08:48

Concentració antimonàrquica

Unes cinquanta persones es van concentrar dilluns al vespre davant l'Ajuntament de Mataró per expressar el seu rebuig a les detencions de membres de la CUP per part dels Mossos d'Esquadra, arran de la crema de fotografies del Rei en el darrer Onze de Setembre. "Ni Rei ni por" es podia llegir en un dels cartells que portaven els concentrats. El gest de solidaritat amb els detinguts, que avui dimarts han de declarar a l'Audiencia Nacional de Madrid, es va repetir en diversos municipis de Catalunya i en tots ells es va procedir a cremar retrats de Felip VI.

Concentració antimonàrquica

A Mataró, convocats per les diverses entitats de l'esquerra independentista, els concentrats també van calar foc a fotografies del monarca espanyol mentre mostraven la seva solidaritat amb els detinguts. Entre els concentrats hi havia els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Mataró.

Concentració antimonàrquica

Els detinguts per no haver anat a declarar davant l'Audiència Nacional per la crema de fotografies de Felip VI durant la Diada compareixen jaquest dimarts davant el jutge Fernando Andreu, que els acusa d'un delicte d'ultratge a la Corona per la crema de fotografies del rei Felip VI durant un acte a la Diada de l'11 de setembre. Tres d'ells van ser detinguts aquest dilluns pels Mossos d'Esquadra, que han actuat en funcions de policia judicial, i dos més han estat detinguts aquest matí de dimarts després que la Policia espanyola ha retingut durant dues hores i mitja a Alcalá de Henares l'autocar de suport amb el que es desplaçaven a Madrid. Fonts de la CUP expliquen que durant les seves compareixences tots cinc preveuen fer unes breus manifestacions on expressaran que no reconeixen l'autoritat del tribunal i no respondran les preguntes del jutge.
Els tres detinguts pels Mossos han estat traslladats a les dependències de l'Audiència Nacional a primera hora del matí. Són el regidor de SOM Gramenet Aitor Blanc, el membre de l'esquerra independentista de Navàs Jordi Almiñana i el conseller de districte a Sant Andreu Ivan Altamira. Les dues persones detingudes a l'autocar són la membre de la CUP i candidata a les municipals de Barcelona Nora Miralles i Roger Santacana, que havia format part de les llistes a Manresa. Aquests últims han estat traslladats a la comissaria de Mortalaz i passaran davant el jutge al llarg del matí.

Els detinguts estan acusats d'un suposat delicte d'injúries a la Corona i estaven citats aquest dilluns a declarar per videoconferència. Tots van ser identificats pels Mossos després de participar a un acte de la Diada que va acabar amb la crema de fotografies de Felip VI. El ministeri fiscal els atribueix un presumpte delicte d'injúries a la Corona, castigat amb penes de sis mesos a dos anys de presó o amb multes de 6.000 a 12.000 euros en funció de la gravetat, com estableix l'article 490 del Codi Penal.