La Festa de la Tardor, un clàssic de La Llàntia

Aquest divendres i dissabte, activitats amb tocs de Halloween

  • Mireia Biel // Foto: cedida
  • Divendres, 28 Octubre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Halloween Pumpkin

La  tardor, amb el pont de la Castanyada que avui comença, és sinònim de festa grossa al barri de La Llàntia i és que ja fa anys que han consolidat la cita més singular que es fa a Mataró amb motiu de Halloween. Des de La Llàntia, l'Associació de Veïns organitza la Festa de Tardor, que comença avui divendres i que tindrà demà dissabte el seu dia de major activitat.

El túnel de la por és l'acte estrella del programa i aquest any té com a protagonista un hospital, el de Sant Macredo, on passen coses sorprenents i hi habiten personatges fora del sentit comú. De les cinc de la tarda a les deu de la nit de demà dissabte, en les sales de l'Associació de Veïns – al Carrer de Galícia número 56– es podrà entrar al túnel del terror. A primera hora hi haurà una versió més suau, ideal pels més petits de la família, després hi haurà els passis pels més atrevists.

Òbviament, la Festa de la Tardor és pels veïns del barri però està oberta a la resta de mataronins, començant pels de Cirera i la Via Europa, que els cau més a prop.

Les activitats de demà dissabte van més enllà i ompliran d'ambient la seu de l'Associació. També a primera hora hi ha "tallers terrorífics" a càrrec de l'associació Enlleura't, que treballa en aquest barri. I tot seguit, en un clàssic d'aquells que mai fallen, hi haurà toro mecànic i inflables pels més petits del barri. Tot plegat amb tocs de por en la línia de la festa anglosaxona de Halloween, cada cop més popular a casa nostra en convivència amb la Castanyada.

Cercavila de disfresses

El preludi de la jornada de demà arriba però, ja, avui divendres amb la cercavila de disfresses a la que es crida a tothom. A tres quarts de set se sortirà en cercavila des del "Parque Rojo– entre el carrer d'Irlanda i el carrer de la Boixa– i fins al Parc de la Llàntia. La idea és contagiar de festa tot el barri i també es repartiran caramels.

Ciutat 2014/2015, cartell hallowen- Llàntia