El nou barri del coneixement: el districte Tecnocampus

El futur de la zona del Rengle és objecte d'estudi i debat

Tecnocampus

Si fa vint anys haguéssim preguntat a qualsevol veí del barri on començava i on acabava el Pla d'en Boet hauria traçat, molt probablement, la frontera que delimita la part més habitada del mateix, que és limítrof amb Peramàs i l'Eixample. I hauria identificat "el Polígon" amb una realitat adjacent, pròpia però diferenciada. Dues dècades després podríem reblar la pregunta i preguntar-li per tota la zona del Rengle. És Pla d'en Boet?

Districte TecnoCampus

La resposta a la pregunta anterior és sí. El Rengle "penja" del Pla d'en Boet perquè no té entitat pròpia, encara, però per entendre aquesta nova dimensió cal fer referència a un concepte que en els darrers anys s'ha anat esbossant: el del "Districte TecnoCampus". El pare d'aquest concepte és l'antic regidor de Promoció Econòmica Miquel Rey, però la cosa, més que el nom, ha fet fortuna i des del govern ja es parla obertament d'aquest "districte" per referir-se a tota la zona al voltant del Parc Científic.

Un pla estratègic propi

De fet, L’Ajuntament ha encarregat a una consultora l’elaboració d’un estudi que defineixi com ha de ser el “districte TecnoCampus”. Aquest espai, que també inclou el sector d’Iveco-Pegaso, s’hi ha de fer, segons declaracions del mateix Alcalde" un “urbanisme orientat a l’activitat econòmica”.

Ciutat 2014/2015, FP IVECO

Si en el seu dia el TecnoCampus va ser una aposta pel coneixement, la innovació i l’emprenedoria, ara l’encàrrec que s’ha fet a aquesta consultora és eixamplar com una taca d’oli aquesta aposta per instal·lar noves activitats econòmiques en aquest entorn.
En aquesta zona també està previst entre altres iniciatives que s’hi instal·li el nou centre de Formació Professional integrada de la Generalitat, centre del qual en els darrers dos anys no se n'han conegut nous avenços ni detalls.