Oci, serveis i indústria, difícil convivència

Al Polígon Industrial del Pla d'en Boet conviuen usos que a vegades friccionen en coincidir però que són tots dos motors dinàmics de la ciutat

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 24 Octubre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Pla d'en Boet

La major part de la gent que, al llarg de la setmana, passa pel barri ho fa al Polígon Industrial. Sigui entre setmana, anant o venint de les múltiples empreses, botigues i plantes que hi ha o els caps de setmana, fent ús d'una de les zones de concentració d'oci nocturn més importants que hi ha ara mateix a Catalunya.

Aquest doble vessant no sempre ha tingut bona convivència, i una tercera pota que també cal comptar-hi és la del Mercat setmanal, el de més afluència de la ciutat, que es fa els dissabtes al matí. L'equilibri entre aquestes potes, com dèiem, no sempre ha estat exemplar i és un dels àmbits de millora que el barri i la ciutat necessiten abordar sense demores.

Ciutat 2014/2015, Pla d'en Boet

Queda poc de l'antic Espartero, a l'actual Polígon Industrial. Les bones comunicacions han permès que es concentri en aquesta part de la ciutat bona part del teixit productiu local, però també és cert que el sector serveis i el comercial ha acabat fent ús de metres quadrats pensats en el seu moment en l'àmbit industrial.

La neteja

Allà on sovint hi ha més friccions entre els usos del Polígon és en el de la neteja des del moment que, òbviament, activitats com les de les discoteques i els seus usuaris deixen en males condicions la via pública. És en aquest àmbit que l'Ajuntament intenta disposar serveis reforçats de neteja per tal que hores després que milers de joves facin ús d'un espai, aquest pugui estar presentable per a l'activitat econòmica. Altra cosa és la convivència amb els veïns. Cal una triple convivència.

Ciutat 2014/2015, Pla d'en Boet El botellón, un problema amb ruta pròpia
La concentració de discoteques al Pla d'en Boet ha propiciat la creació d'una ruta entre l'estació de Rodalies fins al Polígon que centenars de joves recorren cada dia quasi en peregrinació mentre fan "botellón". La dissuasió policial té una capacitat limitada i les molèsties que causa aquest mal hàbit són repetides i reiterades.