Daniel Ventura: “Mataró perd tota la credibilitat que havia aconseguit fins ara”

Des de la direcció de la Festa al Cel es prenen la cancel·lació del festival amb “tristor i sorpresa”

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 13 Juliol 2016 12:46

“Tristor i sorpresa”. Clar i contundent ha estat el director de la Festa al Cel, Daniel Ventura, al Tot Mataró. La notícia de la cancel·lació del festival aeri els arriba com una gerra d’aigua freda. Ventura assegura que poden entendre que “un consistori no vulgui apostar pel festival i que decideixin no organitzar una propera edició” però no comprenen que “ho anunciïn a dos mesos de la celebració”. Per a Ventura “tot el rèdit que havia aconseguit l’Ajuntament de Mataró en assumir el festival, s’ha perdut”. Malgrat la “confiança” que des de l’organització s’assegura que es va tenir “als tècnics de l’Ajuntament mataroní” i dels que van creure “molt capaços d’organitzar el festival i posar-se a l’altura de l’organització a Barcelona”, els sorprèn molt la decisió i reiteren que “Mataró perd tota la credibilitat que havia aconseguit fins ara”.

festa al cel

Diners “suficients” per pagar el festival

Segons el director del festival, el cost total dels avions, el combustible i els hotels dels pilots ascendeix a un total de 80 mil euros, una xifra que, assegura Ventura, “seria suficient per tirar endavant el festival, segons les informacions que van donar respecte als 97 mil euros que ja s’havien aconseguit per finançament privat”. A partir d’aquesta xifra, el director explica que “la part aeronàutica queda sufragada, tota la resta són diners que a l’Ajuntament li costa el festival com ara la neteja o la seguretat”. “De 80 mil euros a 500 mil euros dels que s'havia parlat hi ha una gran diferència”, sentencia el director del festival en referència a aquests costos. Costos que, assegura Ventura, es podrien sufragar d’una altra manera o amb menor import. És per aquest motiu que els “sobta” que la “decisió definitiva sigui per el vessant econòmic”.

El director del festival recorda que l’alcalde de Mataró, David Bote, ha enviat cartes d’invitació a màxims dirigents de ciutats de França, Polònia i Bèlgica i que molts d’ells han acceptat la convidada sufragant, ells mateixos, tots els costos.