Mataró celebra per primer cop el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI

A partir del 27 de juny la bandera de l’arc de Sant Martí onejarà a l’Ajuntament

  • Marta Gómez // Foto: Marta Gómez
  • Dimecres, 22 Juny 2016 11:28

Ciutat 2014/2015, LGTBI roda de premsa

Per primera vegada la ciutat de Mataró celebrarà el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI. Ho farà a través de diferents actes que s’han organitzat a través de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació Universitària Sinvergüenza resident al Tecnocampus i l’establiment Casa Paco. El Ple Municipal del mes de juny ja va aprovar una declaració institucional per l’adhesió de l’Ajuntament a la commemoració d’aquesta efemèride i és per aquest motiu, també, que la bandera de l’arc de Sant Martí onejarà a l’Ajuntament del 27 de juny i fins a l’1 de juliol.

La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, remarca que  “encara hi ha molta homofòbia al carrer” però que, alhora, “hi ha moltes ganes de visualitzar aquest col·lectiu”. És per aquest motiu que la regidora ha apuntat que “s’estan seguint les línies definides al PAM” i que “s’iniciaran uns tallers, el curs vinent, a les escoles per treballar-ho”. Així com veurien amb molt bons ulls que des del Consell d’Igualtat s’impulsés una entitat en defensa dels drets d’aquest col·lectiu. En la roda de premsa feta aquesta setmana també van intervenir Laura Castañé, propietària de l’establiment Casa Paco, i Mireia Feixas, representant de l’Associació Universitària Sinvergüenza.

Setmana d’activitats

Durant tota la setmana hi haurà diferents entitats impulsades i amb el suport de diferents establiments i locals de restauració de la ciutat. El primer acte tindrà lloc dilluns, dia 27, amb la conferència del sociòleg Miquel Missé: “LGTBI, diversitat afectivosexual i de gènere”. L’endemà dimarts hi haurà una concentració a la Plaça del Tecnocampus i un cinefòrum amb la pel·lícula “Pride” al Centre Cívic Pla d’en Boet. De cara al divendres, dia 1, està prevista fer una jornada festiva anomenada “Mataró en colors”.
Aquesta jornada se celebrarà a la Plaça de Can Xammar amb tallers, inflables, música i parades informatives. “Estem molt sorpresos i contentes de veure que hi ha tan bona resposta i predisposició per aquesta festivitat”, deia Castañé.