Les terrasses obriran i tancaran abans a partir d'ara

El tancament serà a les 23 h entre setmana i a les dotze de la nit els divendres i dissabtes, una hora menys que fins ara

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Maig 2016 10:06

terrasses

Canvis en l'ordenança que regula les instal·lacions, establiments i activitats en el terme municipal de Mataró. El Ple Municipal va aprovar una modificació que té com a efecte més patent la modificació dels horaris de les terrasses de bars i restaurants. Respecte del marc normatiu precedent, les terrasses es podran parar una hora abans al matí però hauran de plegar veles una hora abans a la nit, per conciliació amb el descans veïnal.
Entre els canvis de contingut més significatius, es modifiquen els horaris de les terrasses de bars i restaurants: podran començar a funcionar una hora abans al matí (a les 8 h), però hauran de tancar una hora abans a la nit (a les 23 h de diumenge a dijous i a les 0 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius).

L'ampliació d'una hora de les terrasses al matí era una reivindicació del Gremi d'Hostaleria i Turisme

Evitar les molèsties

Obrir abans al matí era una reclamació del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, mentre que la retallada horària a la nit vol adequar-se millor als horaris de descans dels veïns, ja que la major part de les denúncies per molèsties de les terrasses que atén la Policia Local es produeixen en l’horari comprès entre les 23 h i les 2 h. En el futur, el Govern municipal té previst aprofundir en la regulació de les terrasses impulsant una ordenança pròpia.

Amb l'aprovació s’ha ampliat l’àmbit d’aplicació de l’ordenança, de manera que ara no regula només l’aspecte ambiental de les llicències sinó tota la resta de normatives sectorials aplicables a totes les activitats regulades.