Pacte per fer viable econòmicament El Sorrall

L'Ajuntament i l'empresa concessionària del centre esportiu arriben a un acord per restablir l'equilibri de comptes

  • Redacció
  • Dilluns, 02 Maig 2016 11:12

Concessió el Sorrall

Un pacte per fer viable econòmicament El Sorrall. És el que van signar la setmana passada l'Ajuntament de Mataró i l'empresa Nuscamps SL, concessionària d'aquest important i freqüentat espai esportiu al barri de Cerdanyola. L'Ajuntament assumeix part del deute de l'empresa i li bonifica preus públics a canvi que la concessió renunciï a ampliar les instal·lacions fins al sostre de metres quadrats pactats en el plantejament inicial d'aquest espai. D'aquesta manera es vol equilibrar els comptes d'aquest espai, que havia acumulat pèrdues.

Concessió el Sorrall
 
Nuscamps SL té la concessió del Sorrall des del 1999. El 2014 va comunicar a l’Ajuntament que estava assumint pèrdues, fonamentalment i entre altres motius, a causa de la falta d’aportació, per part de l’Ajuntament, de 13.562 metres quadrats de terrenys on, segons l’oferta presentada en el seu dia, havien de construir-s’hi diverses instal·lacions esportives, com ara, camps de futbol 7, pistes de tennis i pistes de pàdel. Per compensar aquesta carència –segons el planejament urbanístic definitiu de la zona, el complex no es podrà ampliar– l'Ajuntament cedeix davant l'empresa i, buscant la viabilitat de l'espai, equipara la seva tarifa de l'aigua a la de Piscina Municipal, bonifica el 95 per cent de l'IBI de l'espai, assumeix el deute de l'empresa amb Aigües de Mataró i Mataró Energia Sostenible i permet a la concessionària amortitzar les instal·lacions en 50 anys, 10 més que la durada de la concessió.

El valor actual de totes aquestes compensacions ascendeix a 2.986.953,34 euros i a canvi l'empresa accepta que la concessió es quedi en 20.363 metres quadrats en lloc dels 36.680 pactats originàriament.

La CUP ho troba un escàndol

L'acord de l'Ajuntament amb Nuscamps –que ha d'avalar el Ple– ha indignat la CUP que assegura que "és inacceptable". El partit reclama la municipalització del complex esportiu i asseguren que "exigim responsabilitats als gestors d’AMSA i MESSA pels dos anys d’impagaments del rebut de l’aigua i de la climatització. Pensem que és un greuge intolerable la duresa amb què es tracta a les famílies que passen dificultats econòmiques i que en canvi es faci els ulls grossos davant de l’impagament de l’empresa que explota la piscina i el complex esportiu del Sorrall".