Finalistes als premis d'Innovació i Transformació social

L’entitat mataronina Enlleura’t ha col·laborat en el projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 27 abril 2016 09:39

Premi Enlleura't

La Fundació Catalana de l’Esplai amb la col·laboració de l’entitat de lleure infantil i juvenil mataronina, Enlleura’t, són finalistes als premis “La Caixa Innovació i Transformació social 2015”. El projecte pel qual s’han classificat com a finalistes rep el nom de “Som infants, som present” i ha estat seleccionat pel jurat entre els 50 projectes més bons dels més de 300 projectes presentats a tot l’estat espanyol. Només els 10 primers projectes s’emporten un premi en metàl·lic de 15.000 euros per invertir-los en el projecte. Premi que, en aquest cas, no s’ha emportat l’entitat catalana.

L’Obra Social de La Caixa organitza aquest premi des del 2014 per “reconèixer l’esforç important que realitzen les entitats socials, aportant solucions innovadores a les problemàtiques i transformant l’evolució dels valors socials”.

Som infants, som present

El projecte sorgeix per promoure la participació infantil i juvenil entre tots els esplais de la Federació Catalana de l’Esplai i a tothom qui s’hi vulgui adherir. L’objectiu és lluitar pels drets de la infància des de l’àmbit del lleure i particularment el dret a la participació social a partir del seu lideratge i apoderament.

És per això que s’han realitzat diferents formacions a les entitats per potenciar la reflexió i estimular la participació infantil intercanviant les seves propostes i projectes. Durant el mes de novembre d’aquest any es realitzarà una trobada d’infants i joves al CaixaForum de Barcelona.|