La FAVM reclama que l’Ajuntament es replantegi el tancament de la gossera

La Federació se suma a les reivindicacions de l’spAm i avisa que treurà a la llum irregularitats d’altres entitats si és necessari

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 12 Gener 2016 09:50

Roda de premsa spAm

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró se suma a les reivindicacions de l’spAm i reclama a l’alcalde David Bote, que gestioni la crisi que ha provocat la decisió de l’Ajuntament de tancar la gossera del Carrer Galícia. La FAVM i l’spAm fan front comú així a la “campanya de desprestigi” que està duent a terme el consistori i confien que s’obrirà “una negociació. Si no és així, la FAVM amenaça de treure a la llum irregularitats d’altres entitats.

“Creiem que és necessari que l’alcalde David Bote demani explicacions al regidor Vinzo i que, en conseqüència, gestioni el conflicte i es replantegi la decisió de tancar la gossera”. Són declaracions de Juan Sánchez, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, entitat que s’ha sumat a les reivindicacions de l’spAm, amb qui denuncien el tracte hostil que els gestors de la gossera municipal estan rebent per part del consistori. Asseguren que es tracta d’una “campanya de desprestigi” i que la decisió de l’Ajuntament ha estat precipitada. Per això, Sànchez reclama que “es revisi el procediment i es negociï una alternativa”.

Irregularitats en altres entitats

Davant “l’allau de desqualificacions”, Sánchez adverteix que aquest no és el millor camí a seguir. En aquest sentit, el president de la FAVM avisa que “si és necessari, podríem treure a la llum altres suposats casos d’entitats amb irregularitats en instal·lacions municipals”, ja que, segons assegura, tenen constància de casos en què “s’estaria a punt de prevaricar amb el suport de tècnics municipals”.

Amb tot, la directora de l’spAm, Sílvia Serra, es mostra optimista i espera que hi hagi la possibilitat de "seure i negociar una sortida”, una opció que podria fer-se efectiva en els pròxims dies, després que Bote hagi mostrat predisposició “al diàleg”. I és que Serra creu que s’han de “poder veure les xifres i estudis amb els quals sostenen la decisió de tancar la gossera” abans de traslladar el servei al CAAD.

600
La FAVM assegura haver rebut més de 600 trucades de veïns reclamant a l'entitat que s'impliqués en la crisi de la gossera. La Federació fa costat a la Societat Protectora d'Animals de Mataró i li ofereix "suport i recolzament".
 

800
La gossera municipal recull cada any 800 animals entre gats i gossos, una xifra que l'spAm creu que el CAAD del Consell Comarcal no podria assumir. La presidenta de l'spAm, Sílvia Serra, considera que "si s'acaba traslladant el servei, ens podem trobar amb un greu problema de salut pública".
 

200
L'spAm compta amb un ampli suport de la ciutadania per desenvolupar la seva tasca. Segons xifres facilitades per la presidenta de l'entitat, Sílvia Serra, hi ha prop de 200 voluntaris actius i set treballadors que es fan càrrec de la gossera municipal.