Rebaixes d'hivern amb bones perspectives

Tot i que alguns comerços ja aplicaven descomptes en plena campanya de Nadal, la campanya que ara comença plantejarà descomptes més agressius

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 07 Gener 2016 15:31

Rebaixes 2016

7 de gener, 10 del matí, comencen les rebaixes. Aquesta és l'equació que no falla per més que el buit legal existent hagi diluït l'impacte d'aquest inici de la temporada de descomptes, tradicional després de Reis. L'estampa es completa amb el cartell de les rebaixes d'hivern, les de la recuperació. Alguns comerços ja les havien començat pel forat legal creat amb la nova regulació del Govern central que liberalitza les rebaixes.
El sector estima que durant aquest període les compres pujaran un cinc per cent, amb unes vendes estimades que rondaran els 3.940 milions d'euros i que comportaran la creació de més de 80.000 llocs de treball en el mercat espanyol.

En concret, la recuperació de la confiança del consumidor i del consum propiciarà que en la campanya de rebaixes les botigues de roba comptin amb més afluència de clients i venguin més que en el mateix període de l'any passat, segons informa Acotex en un comunicat.

Descomptes agressius

La patronal del comerç tèxtil destaca que aquesta campanya de rebaixes es caracteritzarà per la presència de "descomptes agressius" inicials del 50% que arribaran en molts casos al 60 i el 70% en segones rebaixes. Les rebaixes d'hivern representen el 25 per cent de les vendes de tot l'any.

De 70 a 85 euros per barba

El comerç al detall també es mostra "optimista" amb les primeres rebaixes de la recuperació, ja que estimen que els espanyols gastaran una mitjana d'entre 70 i 85 euros per persona per a aquestes dates, segons dades de la Confederació Espanyola de Comerç. El sector, que veu en aquestes rebaixes un "baló d'oxigen", estima que els comerciants realitzaran un "nou esforç" amb descomptes inicials que partiran des del 30% i fins al 50% en aquestes rebaixes, que podrien arribar a una segona fase fins i tot fins al 75% en determinats productes.

Els subsectors que probablement més vendes realitzaran en rebaixes seran el tèxtil, el calçat i els complements, equipament tèxtil de la llar, electrònica, i aquest any pren força també la recuperació de les vendes del petit electrodomèstic. En els últims anys, des que es van liberalitzar el 2012 els períodes de rebaixes, s'ha assistit a una progressiva dilució de l'impacte i durada que aquestes campanyes tenen sobre les vendes.