El segon Consell d’Infants treballarà propostes sobre civisme

Es constitueix aquest òrgan consultiu format per nens de cinquè i sisè de primària

  • Redacció
  • Dilluns, 30 Novembre 2015 16:54

PLE INFANTS

El Saló de Sessions de l’’Ajuntament va acollir dijous passat la constitució del nou Consell d’Infants de Mataró, el segon de la història. Aquest òrgan està integrat per 24 consellers d’entre 10 i 12 anys que cursen cinquè i sisè de primària, representatius de 12 centres educatius de la ciutat. El consell és un òrgan de participació de caràcter consultiu on els infants poden exercir el seu dret a participar, expressar les seves idees, reflexions i opinions, així com proposar accions concretes per transformar i millorar la ciutat, és a dir, un canal perquè els infants participin en l’àmbit municipal, allà on es prenen decisions que els afectin.

La primera decisió del Plenari va ser la votació dels eixos temàtics sobre els quals es treballarà i es debatran propostes: en aquest mandat el Consell d’Infants treballarà sobre el civisme que va ser l’opció més votada entre les proposades.

L’Alcalde i un regidor de cada grup municipal formen part d’aquest òrgan, els membres dels quals s’han escollit en sengles processos electorals a les aules de les escoles participants.

Els consellers provenen de l’Angeleta Ferrer, el Joan Corominas, Salesians, Montserrat Solà, Rocafonda, Cor de Maria, Camí del Mig, Peramàs, Valldemia, Santa Anna, Germanes Bertomeu i el Marta Mata.