El govern posa les bases per a una futura fusió de Mataró Ràdio i m1tv

L’Ajuntament estudia la viabilitat tècnica, econòmica i legal del projecte, que vol ser una gran aposta a Internet

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dimecres, 11 Novembre 2015 09:00

m1tv

CiU i PSC aposten per a una fusió de la ràdio i la televisió públiques en els propers anys. Segons l’Ajuntament, els tècnics estan estudiant la viabilitat de la proposta i els efectes que tindria iniciar un projecte d’aquestes característiques i que tindria una forta presència a Internet.

El regidor Joaquim Fernàndez va assumir el passat mes d’octubre la presidència del Consorci Digital Mataró-Maresme que gestiona la televisió pública de la comarca, m1tv. Mataró té el 90 per cent d’aquest consorci i el pacte de govern establia que fos un representant de CiU qui n’ocupés la presidència i no l’alcalde, com havia passat en els anteriors mandats. L’interès de CiU en mantenir aquest àmbit no és gratuït i respon a la gestió que ja en va fer els passats quatre anys. El president de l’ens, Joaquim Fernàndez, va explicar al Tot que “vam assumir la responsabilitat del consorci i vam fer molta feina per salvar-lo, ajustar-ne els comptes i aconseguir que no desaparegués com tants altres canals locals catalans”.

Aposta per Internet

Ara, segons Fernàndez, amb aquesta tasca finalitzada, cal plantejar-se nous reptes. Ja fa mesos que Mataró Ràdio i m1tv van iniciar sinergies per optimitzar-ne el funcionament. “Hem posat les bases per iniciar un camí de col·laboració molt estreta entre els dos mitjans perquè esdevinguin un únic mitjà amb dues plataformes, una de ràdio i una de televisió”, va concretar Fernàndez, que considera que el projecte “ha d’apostar amb fermesa per Internet”. No han transcendit encara les possibles afectacions a la plantilla.

De totes maneres, encara no hi ha dates concretes ni terminis, ja que, com va assegurar Fernàndez, “s’estan realitzant estudis per comprovar-ne la viabilitat legal i tècnica”, especialment pel que fa a les llicències que necessiten els dos mitjans.

L’Ajuntament no va renovar el contracte amb l’empresa Lavinia el 2012 per a m1tv i es van acomiadar vuit treballadors. La ràdio encara manté el contracte de serveis amb la productora Compagina, que es va acabar el mes de juliol i que s’ha anat renovant mes a mes a l’espera que es redacti el nou projecte i es defineixi el futur dels mitjans públics de Mataró.