L’Ajuntament de Mataró aposta per la continuïtat de la Festa al Cel

Mataró va ingressar més de 1,7M d’euros durant el cap de setmana del festival aeri

  • Marta Gómez i Anna Aluart
  • Dilluns, 26 Octubre 2015 14:17

La Festa al Cel 2016 es farà a Mataró. Així ho ha ratificat aquest migdia en roda de premsa l’alcalde de Mataró, David Bote, el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, i el Cap de Servei de Promoció de Ciutat i Comerç, Àngel Remacha. Tots tres han fet un balanç positiu de l’edició d’aquest any i han remarcat que la continuïtat s’ha de garantir “sempre que costi el mínim possible a la ciutat”. De moment l’informe tan esperat ja s’ha posat sobre la taula i en destaquen xifres com l'1.782.670 euros ingressats a Mataró a través de les despeses del públic durant el cap de setmana del 19 i el 20 de setembre.

Valoració Festa al cel

Bote ha volgut parlar de tot el recorregut que s’ha fet en relació a la Festa al Cel des del seu govern. Ell mateix creu que, “si repassem la trajectòria, vam dir que només faríem la festa de la millor manera possible, i així ha estat”.  L’alcalde ha volgut afegir que cal “estar orgullosos que la ciutat sigui capaç d’organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud” sempre que “la gent ha de ser conscient i ha de tenir la convicció que cada euro que paga és sagrat”. D’aquesta manera Bote ha demanat que l’aportació privada, una vegada més, serà clau per tirar endavant la nova edició del festival aeri que, aquesta vegada sí, tenen “9 mesos per preparar-la bé”. Nou mesos que de ben segur passaran ràpid, però que permet introduir la despesa dins del pressupost del 2016 i al PAM.

Les xifres

L’informe detallat extret de 422 enquestes realitzades durant la Festa al Cel i les explicacions que ha rebut l’Ajuntament a través d’entitats, associacions, organitzacions i equipaments, han donat diferents xifres. La primera a destacar són les 123.000 persones que van venir a la Festa al Cel en aquesta darrera edició (40.000 dissabte i 83.000 diumenge) i la voluntat de tornar-hi, en un 92,7 per cent de les persones enquestades, en futures edicions. El sector comerç sembla estar majoritàriament satisfet. Un 64,5 per cent asseguren haver augmentat la seva facturació coincidint amb el festival, el que significa un 38,4 per cent més que en l’edició del 2014.

Valoració Festa al cel

Pel que fa a les despeses, la Festa al Cel ha tingut un cost global de 521.873 euros, el que significa uns 50.000 euros menys que el 2014. D’aquesta xifra l’Ajuntament n’assumeix 269.830 euros i, la diferència de 252.043 euros queda coberta pels patrocinadors privats i la indemnització de l’asseguradora pels actes que no es van poder realitzar en l’edició de l’any passat per causes climatològiques.

 

L’alcalde i el regidor han presentat l’informe detallat en Junta de Portaveus prèviament a fer la roda de premsa a tots els mitjans de comunicació. De la mateixa manera preveu que sigui públic perquè tothom qui ho vulgui ho pugui consultar.