David Bote deixa a l'aire el futur de la Festa al Cel

L'alcalde reclama centrar els esforços en què "surti bé la festa i ja parlarem de què ve a continuació"

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 17 Setembre 2015 12:42

Ple investidura Bote

La Festa al Cel 2016 a Mataró no està garantida. En la presentació de l'edició d'aquest diumenge l'alcalde de Mataró, David Bote, no va voler aclarir què passarà en el futur: "Ens hem de centrar en què surti bé la festa i ja parlarem de què ve a continuació". Cal recordar que l'aposta per aquest esdeveniment la va engegar l'anterior Consistori governat per CiU, que és soci del propi PSC de Bote. Ja en la campanya electoral els socialistes van evitar un suport explícit a la continuïtat de la Festa. La d'ahir en roda de premsa és, però, la primera declaració de l'Alcalde respecte a aquest afer.

En la presentació feta a Sabadell, el director de la Festa al Cel, Daniel Ventura va detallar que el cap de setmana "no deixaran de passar coses al cel" a Mataró. La programació d'enguany -la segona que se celebra a la capital del Maresme després de recollir el testimoni de Barcelona- compta com a convidats d'excepció els avions i helicòpters militars de l'exèrcit espanyol.

Espectacularitat garantida

A més de l'exèrcit de l'aire, la Festa al Cel comptarà també amb l'Armada espanyola i l'exèrcit de terra que, segons Ventura, afegeixen "espectacularitat" al festival. La Patrulla Águila, l'eurofighter, l'F-18, l'Hércules, un reactor Puma de rescat, l'apagafocs Canadian o el Harrier de l'Armada són algunes de les naus amb més renom entre els amants de l'aviació.

També seran a Mataró els helicòpters eurocopter tigre i chinook de l'exèrcit de terra, que inclouran en l'exhibició aèria salts en paracaigudistes i el llançament d'homes a l'aigua. En total es tracta d'una vintena de naus militars, que acompanyaran també una trentena d'aeronaus civils.

En aquest capítol destaquen un avió històric, el catalina rus, la patrulla acrobàtica aerosparx, que volarà la nit de dissabte en un espectacle nocturn que combinarà llums i pirotècnia, així com els Paramotors Barcelona. El president de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, Pere Joan Nogueroles, explica, en aquest sentit, que "la Festa al Cel no és només un festival d'avions".

Ventura i Nogueroles coincideixen en el fet que la Festa al Cel no només vol ser un espectacle i vol apropar el món de l'aviació a la ciutadania: "Volem que la gent es faci pilot o enginyer mecànic i que s'apropi al món de l'aviació", destaca Ventura, que veu en l'auge de l'aviació com un bon indicador de la recuperació econòmica.

Mataró espera que "si el temps acompanya" passin per la ciutat més de 150.000 persones. En la primera edició maresmenca del festival, l'any passat, la pluja va deslluir l'espectacle i va fer caure les previsions d'assistència fins a les 65.000 persones. "Gaudim d'una graella espectacular que atraurà molta gent a la ciutat", ha celebrat l'alcalde, David Bote.