Nova protesta davant la situació “insostenible” del CAP de Rocafonda

Pel període d’estiu proposen la contractació de tres persones i amenacen amb més mobilitzacions

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 08 Juliol 2015 23:10

Manifestació sanitat

Prop d’una seixantena de persones sortien ahir, dimecres 8, des del CAP de Rocafonda en direcció a l’Ajuntament. Era una marxa que reivindicava, una vegada més, la situació “insostenible” que asseguren tenir al Centre d’Atenció Primària i que encapçalaven amb una gran pancarta que deia: “la sanitat no es negocia, prou retallades al CAP Rocafonda-El Palau”. Ahir mateix, però al matí, coneixíem l’interès del nou consistori mataroní en fer arribar una carta a l’Institut Català de la Salut (ICS) per demanar que s’incrementi el pressupost i que, a més, es planifiquin els recursos segons les especificitats de la ciutat.

Des de l’Associació de Veïns de Rocafonda asseguraven que la situació “fa perillar aspectes importants de la salut col·lectiva” i que hi ha hagut una “manca de lleialtat” en tot el que es va aconseguir després de l’ocupació del CAP durant 41 dies el gener del 2014. Creuen que se’ls ha amagat informació i no “s’han tingut en compte les demandes” i que per això seguiran lluitant.

Manifestació sanitat

La situació

Des de l’AV de Rocafonda es creu que la situació que s’està vivint ha “empitjorat” en els darrers mesos i que això es concreta en, per exemple, les dobles jornades laborals que fan alguns metges, el col·lapse del servei d’urgències o la saturació als taulells,... que tot plegat repercuteix “en el bon servei que puguin oferir” des del mateix CAP. Estan convençuts que aquesta situació està relacionada amb la manca de recursos com a conseqüència de les retallades en la sanitat i és per això que tornen a posar sobre la taula unes demandes molt concretes i més mobilització per part dels mataronins.

Les demandes

De forma urgent des de l’AV es demana l’augment de tres persones amb contracte fix i a jornada completa durant el període d’estiu: una d’administració, una d’infermeria i una de medicina de família. Amb aquestes tres places creuen que es podria suplir el període de vacances dels professionals que ja té el CAP en aquests moments. De cara al mes de setembre es pretén que es doti el CAP dels recursos humans que asseguren que manquen per atendre els 18.000 usuaris. I encara fan una última petició: “que la Taula Triangular [es va organitzar al febrer de 2014 per analitzar i trobar solucions al funcionament del CAP] sigui, de debò, una eina democràtica de participació amb informació certa, debats i decisions que es compleixin”.

No es descarten noves mobilitzacions en els pròxims dies. De moment ja han convocat una nova assemblea veïnal per dimecres vinent a les 19h.