Menys delictes però repunten els robatoris a domicilis

Els delictes i faltes penals baixen un 2,5%

  • Redacció
  • Dilluns, 02 Febrer 2015 12:26

Junta de Seguretat

En l'últim balanç anual de la Junta de Seguretat Local de Mataró s'observa que el nombre de delictes i faltes penals que hi ha hagut a Mataró han disminuït en un 2,5% respecte del 2013, amb una mitjana mensual de 681 infraccions penals. Tot i això, es destaca també que els robatoris amb força en domicili, establiment i empreses s’han incrementat un 10,4% arribant gairebé als 400. Concretament, un 4,5% correspon a rotatoris dins de les cases mentre un 17,1% a establiments o empreses. En aquest àmbit, el dels delictes contra el patrimoni, s'ha de celebrar la disminució en els robatoris dins de vehicles en un 18,9%.

En el període estudiat, el comprès entre l’1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2014, s'observa un descens general del 12,9% en els robatoris amb violència i/o intimidació. Dins d’aquesta tipologia de delicte, el més significatiu és la davallada de les estrebades en un 24,9% com a resultat, apunten els cossos de seguretat, de serveis específics de prevenció i d’investigació policials duts a terme al respecte. Així mateix, han disminuït un 9,1%, els robatoris amb violència i/o intimidació a domicili, tot i que s’ha de lamentar un increment del 5,3% en aquesta tipologia de robatoris en establiments comercials.
 
Finalment, una altra xifra que augmenta són els delictes contra les persones -on s’inclouen els homicidis, lesions i agressions sexuals-. Aquests s'han incrementat un 4%, en la comparativa entre els períodes estudiats de 2014 i de l'any anterior 2013.

Més actes aixecades

Pel que fa a l’Ordenança de Civisme, destaca l’augment d’infraccions per consum d’alcohol a la via pública que representen un 59% sobre el total d’actes aixecades. La Junta va comentar en la seva posada en comú, que l'augment d'aquestes xifres no ha de significar un augment del consum sinó que és resultat d'un control més gran i dels operatius específics que s’han realitzat a les zones d’oci.

El nombre de detencions efectuades per la Policia de Catalunya han disminuït un 15,8% respecte del període anterior, passant de 989 al 2013 a 833 durant el 2014.