El Consell d’Infants: un Ple Municipal d’alumnes de Primària

Es constitueix i planteja el primer tema a tractar: Equipaments i Mobiliari urbà

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Gener 2015 11:23

Consell d'infants

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró va acollir un Plenari diferent la setmana passada amb la constitució del primer Consell d’Infants de Mataró, integrat per 22 consellers d’entre 10 i 12 anys. Són alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles Angeleta Ferrer, Joan Corominas, Sant Antoni de Pàdua, Montserrat Solà, Rocafonda, Cor de Maria, Camí del Mig, Peramàs, Valldemia, Santa Anna i Escola Torre Llauder.

El consell és un òrgan de participació de caràcter consultiu on els infants poden exercir el seu dret a participar, expressar les seves idees, reflexions i opinions, així com proposar accions concretes per transformar i millorar la ciutat. Una vegada constituït formalment el Consell d’Infants, els nous consellers van haver de prendre la primera decisió, que va consistir en votar quin tema s’haurà de tractar, treballar i debatre en el consell. L’alcalde va presentar els tres temes extrets de les seves propostes: Mobilitat, Civisme i Equipaments i mobiliari urbà.

Consell d'infants

El Plenari del Consell d’Infants va decidir amb un resultat de 15 vots que el tema serà el d’Equipaments i mobiliari urbà, per davant del Civisme que va obtenir 7 vots.