L’adob orgànic d’un camp és el causant del focus de mosques

L’Ajuntament i la Generalitat treballen conjuntament per eradicar la presència dels insectes

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Novembre 2014 17:02

Camps cinc sènies

Un camp adobat amb un producte de material orgànic no suficientment tractat és el causant, segons l’Ajuntament de Mataró, de la presència massiva de mosques a les zones de Rocafonda i el Palau més pròximes a la Riera de Sant Simó i les Cinc Sènies. Fonts de l’Ajuntament recorden que es tracta de “mosques comunes que molesten però que no representen cap risc per a la salut” i asseguren que s’han dut a terme inspeccions els darrers dies per trobar l’origen del focus. Finalment ahir es va localitzar l’origen de la presència massiva d’insectes en aquesta zona de la ciutat.

Com que les Cinc Sènies són zona rural, la competència per actuar correspon al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta és l’administració que, en darrer terme, podria sancionar les persones causants d’aquest focus. L’Ajuntament, però, assegura haver intervingut els darrers dies en col·laboració amb les Associacions de Veïns del Palau i de Rocafonda i també la Federació d’Associació de Veïns de Mataró.

Les atencions de l’Ajuntament, sempre segons la mateixa font, s’haurien concentrat en tractar de manera no agressiva els equipaments educatius de la zona així com mantenir contacte amb l’ICS perquè les mosques no distorsionin l’activitat del Centre d’Atenció Primària.