Tot l'Ajuntament dóna suport a les protestes dels CAPs

Els grups municipals han pactat un manifest que reclama resoldre "amb celeritat" les deficiències detectades a la ciutat

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 23 Gener 2014 13:14

Manifest de l'Ajuntament a favor de les protestes dels CAP

L'Ajuntament de Mataró, amb el suport de tots els grups polítics, ha elaborat un manifest de suport a les protestes ciutadanes que des de fa dues setmanes s'estenen pels Centres d'Assistència Primària (CAP) de la ciutat per denunciar les retallades a la sanitat pública i les deficiències assistencials que, segons els veïns, s'han identificat a la ciutat. El manifest demana formalment al Servei Català de la Salut que informi de manera "transparent" quina és la situació real dels CAP a Mataró i que "amb la màxima celeritat" prengui les mesures necessàries pel que fa a dotació de personal i recursos per garantir la qualitat assistencial als centres de salut mataronins.

Les tancades veïnals als CAP de Mataró han sobrepassat la dimensió de protesta ciutadana. L'Ajuntament de Mataró s'ha alineat amb els veïns i reclama formalment al Departament de Salut que aporti solucions a les reivindicacions veïnals: dotació de més metges, reduir les llistes d'espera, disfuncions en la dispensació de medicaments i la presència de mediadors culturals. Un manifest que té el suport de tots els grups municipals representats a l'Ajuntament, així com de les associacions de veïns implicades en la lluita ciutadana, reclama al Servei Català de la Salut que actuï "amb la màxima celeritat" i prengui "les mesures necessàries per tal d'atendre el servei als Cap amb la dotació professional i de recursos necessari".

“Amb la màxima transparència”

També es demana que s'aportin "amb la màxima transparència" la informació sobre la situació real dels CAP, com el ratio de professionals que correspon a cada ambulatori, en base a quines variables es calculen i si són equivalents a la resta de ciutats o bé existeix "una discriminació" respecte a altres ciutats. El text apunta també a la resolució de "qüestions organitzatives", com la gestió de les hores de visita i la dispensació de medicaments. En aquest sentit, es demana establir mecanismes d'interlocució dels CAP amb els usuaris i obrir el diàleg en relació a questions relacionades amb l'atenció a la població.

Finalment, es reclama l'elaboració d'un "estudi en profunditat" sobre l'estat de les instal·lacions i dependències dels vuit CAP de la ciutat i que es facin les previsions pressupostàries necessàries per impulsar les reformes o ampliacions necessàries per a una òptim servei assistencial.